Hlavní obsah

Zdraví v bedýnkách do domu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve starém domě, na Malé Straně... Nebudu pokračovat v „hašlerce“, má jiná slova. Já ve starém domě u pražské Kampy narazil na obchůdek, který nabízí české potraviny. V době nástupu „farmářských trhů“ nic výjimečného, až na to, že si můžete potraviny objednat po internetu rozvážkou po ČR až domů.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

O biopotravinách si můžete myslet své, třeba že jsou předražené, že se farmáři snaží vytáhnout vám z kapsy peníze. V tom případě máte možnost nakupovat sice líbivé, ale také mnohdy méně kvalitní.

Už od pohledu láká nádherný český česnek, ozdoba většiny pokrmů, od jinde nabízeného podivně chutnajícího z Asie. Upoutají vás ale i jiné produkty, hezky naaranžované, čisté.  V obchůdku u Kampy nakoupíte od ovoce, zeleniny, přes uzeniny, pečivo, sýry, džemy, džusy, medy, velmi široký sortiment, vše najdete na jejich webu.

Zdravíčkové zboží láká, je mírně dražší, málokdo tu bude nakupovat a stravovat se celoročně. Ale jednou za čas je dobré opustit hranolky s kečupem a smažený sýr a objednat nebo nakoupit přímo něco zdravého, českého, něco, co bylo v dobách přirozeného zemědělství tak přirozené.

V obchůdku si budete připadat trochu jako ve filmu z minulého století, nebo ve kvelbu z knihy Bylo nás pět. Čisto, příjemná obsluha, vůně a zrak si také přijde na své. Co si můžete koupit, objednat a další na www.zdravicek.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám