Hlavní obsah

Zdeněk Srstka volil v Plzni nej psa

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 9. května se sešli majitelé čtyřnohých nejlepších přátel člověka v Plzni v Borském parku, kde se konal první ročník akce Psí den. Akce byla organizována plzeňským centrálním obvodem a přijel na ni i známý milovník psů Zdeněk Srstka.

Foto: Hynek Mojžíš

Zdeněk Srstka zasedl v porotě v soutěži o "Nej psa" společně se starostou centrálního obvodu Jiřím Strobachem a místostarostou Radislavem Neubauerem.

Článek

Akce se zúčastnili zástupci psího salónu Monty, Veterinární kliniky RPVET nebo psího hotelu z Třemošné a přítomní se tak dozvěděli řadu zajímavosti ze světa psů. Nechyběly ani stánky s krmivem pro psy a přítomen byl také MVDr. Jaroslav Benda, který na místě prováděl bezplatné veterinární vyšetření.

Také strážníci s psovody ze služebny Městské policie Plzeň-Bory předvedli přítomným náplň své práce a představil se také Útulek pro zvířata v nouzi Plzeň.

"Prostřednictvím setkání na Psím dni jsme chtěli oslovit především všechny majitele psů. Představili jsme jim praktické schránky na sáčky, které chceme příští rok zdarma darovat majitelům k povinným poplatkům ze psů. Chceme pejskaře podpořit v tom, aby uklízeli po svých psech a tím nám ušetřili peníze za úklid, které můžeme investovat v našem obvodu jinak a lépe," uvedl místostarosta třetího plzeňského obvodu Radislav Neubauer.

Známý milovník psů a moderátor pořadu Chcete mě? Zdeněk Srstka zasedl v porotě v soutěži o Nej psa společně se starostou centrálního obvodu Jiřím Strobachem a místostarostou Radislavem Neubauerem.

"Ze čtyřiceti přihlášených pejsků nakonec zvítězil černý švihák Scooby a jeho blonďatá panička," vyhlásil vítěze Zdeněk Srstka. Jako odměnu si psí výherce odnesl balení granulí a zkrátka nepřišli ani ostatní soutěžící pejsci.

"Myslím si, že se první ročník této akce velice vydařil a chceme jej určitě zopakovat i příští rok. Lidé rádi využili bezplatné veterinární prohlídky, zaujala je ukázka zásahu strážníků a nad očekávání úspěšná byla i soutěž. Doufám, že by se z Psího dne mohla stát v budoucnu pěkná tradice," uvedl po skončení akce starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám