Hlavní obsah

Žďár nad Sázavou podporuje stolní hokejisty. V Ostravě město reprezentovalo 9 hráčů

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středisko volného času, Ostrava-Zábřeh, pobočka Zálom hostilo v sobotu 27. září třetí letošní turnaj kategorie ČP 36 ve stolním hokeji-šprtci. Hráči v něm opět měli možnost získat vysoké body do kvalifikace Mistrovství ČR 2014. Pořadateli tohoto velkého turnaje byli Šprtmejkři Ostrava.

Foto: Tomáš Vítámvás

Ostrava - jih !!! cup 2014 - turnaj v billiard hokeji, kategorie ČP 36

Článek

Do Ostravy se sjelo přes šest desítek hráčů ze všech koutů České republiky, aby se zde utkali o důležité body do kvalifikace Mistrovství ČR. Jednalo se o třetí ze čtyř turnajů, které se v této sezoně konají. Aby se hráč mohl kvalifikovat na Mistrovství ČR, potřebuje získat ve své kategorii dostatek bodů ze tří turnajů kategorie ČP 36 a dvou turnajů kategorie ČP 12.

Hráči na turnajích ve šprtci se utkávají napříč kategoriemi. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Hráče z Vysočiny však poslední roky zajímají především kategorie žákovské. Na rozvoj dětí a mládeže se totiž ve Žďáru nad Sázavou zaměřují.

Žďár nad Sázavou na tomto turnaji reprezentovalo celkem 9 hráčů, z nichž hned 5 patří právě do žákovských kategorií. Účast hráčů Žďáru nad Sázavou na tomto turnaji podpořilo ze svých grantů město Žďár nad Sázavou.

Nejvíce se dařilo na turnaji hráči Boskovic Jakubovi Davidovi. Druhý se umístil domácí Pavel Vrbík, který se zároveň stal překvapením turnaje. Jeho sportovní kariéra ve šprtci má totiž zatím poměrně krátkou historii. Na místě třetím skončil Martin Vrána z Orla Bohunice. Nejlepší hráč Žďáru nad Sázavou, Jaromír Nedvěd se umístil na 5. místě a vážně si tak říká o umístění mezi prvními 32. muži a tím i o postup na svoje první Mistrovství ČR.

V kategorii žen byla nejlepší Petra Zajíčková a mezi staršími žáky Martin Bednář (oba zástupci Žďáru nad Sázavou. V kategorii mladších žáků zvítězil Patrik Tirpák (Fluke Kohoutovice).

Do konce roku je vypsán ještě jeden turnaj nejvyšší kategorie a to 8. listopadu v Praze. Body do Českého poháru je však možno získávat i na průběžně vyhlašovaných regionálních turnajích. Jejich přehled najdete zde.

Jste-li hráči z Vysočiny, pak pro vás organizuje soutěže také místní sdružení. Informace kdy a kde se hraje, naleznete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám