Hlavní obsah

Zbiroh, zámek tří císařů, se chystá na halloween

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně keltský svátek k uctění mrtvých si prorazil vehementně cestu do řady našich domácností. Strašidelné masky a vydlabané dýně se pomalu chystají na poslední říjnový večer. Nejinak tomu bude i na zámku ve Zbirohu.

Foto: archiv zámku
Článek

Před desítkami let tu strašily německá a poté i naše armáda, nyní bude patřit dlabaným dýním a zapáleným svícím. Duchové a strašidla ožijí na zámku Zbiroh v podvečer 31. října 2017.

Sraz hrůzostrašných bytostí jest svolán před bránu zámeckou po odbití šesté hodiny večerní. Je připravena zábava v parku i v zámku, ale vzhledem ke tmě si vezměte nějaké pořádné svítidlo.

Předpokládá se značná účast, minulý ropk tomu tak bylo, proto zaměstnaci zámku doporučují rezervaci. V restauraci by si strašidla nemusela sednout a konzumace ve stoje se nepřipouští.

Rezervace je možná na čísle 602 527 632 nebo na emailu info@zbiroh.com.

Zámek, i jeho malebné okolí, si oblíbila řada významných osobností. Jednou z těch nejvýraznějších je Alfons Mucha, který na zámku téměř 20 let žil a vytvořil zde kompletní Slovanskou epopej. Dnes zámek nabízí vedle prohlídek a výstav právě i gastronomický zážitek v denně otevřené restauraci U Rudolfovy kratochvíle.

Reklama

Výběr článků

Načítám