Hlavní obsah

Závody v Bystřici přilákaly sto dospělých a čtyřicet dětských rybářů

Novinky, Miroslav Slaninák

O víkendu proběhly na rybníku v Bystřici tradiční rybářské závody. V sobotu dorazilo 100 dospělých rybářů, kteří se utkali o titul nejlepšího lovce. Slunce prozářilo hladinu rybníka od ranních hodin a tak ihned po zahájení soutěže začali lovící tahat jednoho kapra za druhým.

Foto: Miroslav Slaninák

Zleva: T. Heczko, R. Skarke, V. Hrankaj, T. Brys

Článek

Nakonec se soutěžícím podařilo ulovit 42 kaprů o celkové délce 1878 cm. Na obsazení vítězných míst museli soutěžící ulovit alespoň 3 ušlechtilé ryby. První místo obsadil Vladislav Hrankyj se 4 kapry s celkovým počtem 177 bodů. Druhý se umístil Tomáš Heczko se 175 body a na třetím místě skončil Tadeáš Brys se 150 body.

Druhý den soutěžily v lovu děti. Celkem se do soutěže přihlásilo 42 mladých rybářů a rybářek. Bohužel počasí jim v porovnání se sobotou příliš nepřálo. Slunce za celé dopoledne nevykouklo a navíc občas i zapršelo. I přes tuto nepřízeň nakonec všichni vydrželi až do vyhlášení výsledků.

Rybu se podařilo ulovit 14 dětem. První místo obsadil Tobiáš Branc s 55 body. Na druhém místě skončil Jan Bajtek s 52 body a třetí příčku obsadila nadějná mladá rybářka Tereza Niemcová.

Během nedělního dopoledne se navíc podařilo ulovit místní raritu - sumce albína. Tento sumec už dosahuje délky 127 cm a jelikož je jeho doba hájení, byl vrácen zpět do vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám