Hlavní obsah

Závodníci Moped Rallye Rychtářov 2015 dojeli do cíle, už se chystají na další ročník

Novinky, Ilona Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moped Team Rychtářov v malé obci na Vyškovsku patří po mnoho let k nejaktivnějším sdružením nejen na okrese, ale i v kraji. Akce konaná na začátku letních prázdnin si získává věhlas v celé České republice a na Moped Rallye se sjíždějí "vystajlovaní" závodníci na svých "vytuněných" strojích zdaleka.

Foto: Ilona Salajková
Článek

Přes šedesát závodníků se letos sjelo na 16. ročníku Moped Rally Rychtářov, povzbuzovalo je několik stovek diváků a příznivců tohoto netradičního sportovního odvětví, slunce vytvářelo atmosféru Rally Paříž – Dakar, pivo teklo proudem a organizátoři soustředěně dohlíželi na bezpečnost tratě.

Starosta Vyškova Mgr. Karel Goldemund se vyjádřil: „Snažíme se podporovat rychtářovský Moped Team jak finančně, tak se jim snažíme vytvořit podmínky pro realizaci jejich aktivit a vytvoření zázemí.“ Místopředseda senátu Parlamentu ČR Ivo Bárek je již dlouholetým podporovatelem mopedářů a nenechá si ujít příležitost aktivně se zúčastnit Rallye, tedy alespoň při startu mávnutím praporu či jako rozhodčí.

„Na akci se podílí tým šedesáti pořadatelů, především traťových komisařů. Bezpečnost závodu je pečlivě plánovaná, tak aby byli chráněni jak jezdci, tak i diváci,“ popsala ředitelka závodu Ludmila Mikulášková a dodala: „Je škoda, že na naše závodníky zbyla jen ta bramborová, měli našlápnuto na druhé místo.“

Túrování a řev motorů upravených motorů doznívá, pach benzínu se rozplývá, znavení závodníci se snaží najít stín v téměř čtyřicetistupňovém vedru či se vykoupat v dětském bazénku. Netrpělivě čekají na vyhlášení výsledků. První místo v kategorii MOPED ORIGINÁL získal Tomáš Fusek z Valašského Meziříčí, domácí závodník Petr Dvořák dojel čtvrtý a Petr Hořava pátý. V kategorii MOPED SPECIÁL, kdy jsou stroje upravené pro vyšší rychlost, obsadil první místo Karel Mlčoch z MT Žešov, Erik Mikulášek z Moped Teamu Rychtářov opět obsadil čtvrtou pozici.

„Je až neuvěřitelné, že v tak pekelném vedru dojely všechny stroje a všichni závodníci bez větších problémů, i když mnohdy museli pořádně šlápnout do pedálů,“ vyjádřil svoji spokojenost s průběhem závodu jeho ředitel Petr Večeřa.

Ozdobou závodu se staly ženy a dívky, které měly odvahu startovat zároveň se zkušenými závodníky. Na závěr byly oceněny dary, potleskem a obdivem. Všechny závodí za další rychtářovský tým Kámen Plus.

Šestnáctý ročník skončil, věnce a ceny jsou rozdány, na stupních vítězů šampaňské jaksepatří stříkalo proudem a po krátkém oddechu se závodníci začnou chystat na další ročník.

„Je to celoroční práce, celoživotní láska,“ říká jeden ze závodníků a s úsměvem dodává: „Ale mojé staré to neříkéte.“

Reklama

Výběr článků

Načítám