Hlavní obsah

Závod smíšených dvojic v Ústí nad Orlicí prověřil nejen fyzickou kondici

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 24. srpna Vendula a Dušan Juklovi z Valhallagym-Funkční trénink připravili na sportovním stadionu v Ústí nad Orlicí zajímavý celodenní kempink spojený s prověrkou fyzické zdatnosti členů funkčního fitnessu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Po plavání a běhu soutěž pokračovala prověrkou síly cvičenců.

Článek

Zdraví, fyzickou kondici a celkový zdravý životní styl představil závod Valhallagym summer games smíšených dvojic provozujících funkční fitness, který si získal oblibu po celé České republice.

Funkční fitness na rozdíl od klasického cvičení v posilovně, které je zaměřeno na získání konkrétní svalové hmoty, rozvíjí celkovou fyzickou kondici spojením gymnastiky, rychlosti, plavání, běhu a silových cvičení.

Kolem 80 zájemců se věnuje pravidelným cvičením v tělocvičně AUTO KOS v České Třebové pod vedením Venduly Juklové, kdy půlročním vyvrcholením tréninku jsou závody prověrky a vzájemného poměření získané fyzické zdatnosti..

Sama instruktorka Vendula Juklová prošla náročnou přípravou, kdy absolvovala Institut zdravého života Welko a trenérskou školu Fitness Slavia Praha, poté působila jako instruktorka plavání v krytých plaveckých bazénech v Litomyšli a Rekreačních služeb Tepvosu, spol. s r. o. Ústí nad Orlicí.

V sobotu 24. srpna tak pod jejím velením začal v aquaparku a v areálu sportovního stadionu v Ústí nad Orlicí celodenní kempink naplněný nejen společnou zábavou, ale i vzájemným poměřením rychlosti, obratnosti a zvládnutí silových prvků.

Osmnáct smíšených dvojic pod dozorem 12 rozhodčích v 8 hodin v aquaparku zahájilo soutěž uplaváním 900 metrů a následným během na 2 360 metrů. Tato ranní rozcvička při teplotě vzduchu 16°C a teplotě vody 20°C byla příjemným vstupem do následujícího teplého dne. Však hned první náročnou prověrkou odolnosti za všech situací byla chůze po rukou na vzdálenost 100 metrů.

Poté následovaly speciální workshopy obratnosti a silových prvků. Švihadla, dřepy, zvedání činek - ženy 75 kg, muži 100 kg naplnily čas do polední siesty s občerstvením v přírodním prostředí stínu stromů areálu sportovního stadionu.

Odpolední program byl rozšířen o gymnastické prvky zdvihů a výdrží na kruzích a hrazdě za střídavého zvedání činky do vzpažení. Závěrečné finále pak bylo 18 minutovým souhrem všech prvků užitých v letním podání Valhallagym.

V 18 hodin na nejvyšší stupeň vítězů vystoupila dvojice Milda a Monča z Olomouce, stříbrný stupeň obsadili Igy a Míša z České Třebové a bronzový stupeň byl výsledkem celodenního úsilí dvojice Kuba a Denča z Brna, kteří obnovili svoji účast z minulého roku, kdy se jim podařilo obsadit 2.místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám