Hlavní obsah

Závěrečný koncert Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského byl zrušen

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského informovali, že závěrečný koncert – 9. symfonie L. van Beethovena, byl zrušen. Konat se měl 20. srpna v zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Foto: Josef Prodělal, ml.

Festivalový koncert: Jaroměřice 2015

Článek

Již osmnáctý ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského je součástí projektu Vysočina fandí kultuře. Pořádán je koncertní agenturou ARS/KONCERT ve spolupráci s Krajem Vysočina, městem a státním zámkem Jaroměřice. Koncert byl zrušen z finančních důvodů. Grantová komise Ministerstva kultury České republiky nedoporučila tento ročník v rámci grantového systému podpořit.

Pořadatelům se tento finanční výpadek nepodařilo překlenout. Nutným řešením se stalo zrušení ekonomicky nejnáročnějšího festivalového projektu, uvedení slavné poslední dokončené symfonie Ludwiga van Beethovena se závěrečnou Ódou na radost.

Posluchačům, kteří si zakoupili vstupenky na závěrečný koncert, se nabízí sleva 50 procent, budou-li mít zájem místo zrušeného koncertu zvolit zahajovací galakoncert festivalu v sobotu 6. srpna (operní árie G. Rossiniho, V. Belliniho a G. Donizettiho v podání vítěze Světové operní soutěže „Operalia“ a sólistky Národního divadla v Praze.)

Zakoupené vstupenky na koncert 20. srpna 2016 je možné vrátit ve stejném předprodejním místě, v němž byly vydány nebo v sídle koncertní agentury ARS/KONCERT, spol. s r. o., Grohova 32, 602 00 Brno, výhradně po osobní domluvě s Lenkou Šimečkovou (mobil: 724 517 300, e-mail: simeckova@arskoncert.cz).

Celý program festivalu zůstává jinak beze změny a přináší řadu atraktivních nabídek jak pro přátelé klasické, tak i populární hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám