Hlavní obsah

Závěr Běžeckého poháru mládeže se konal na Městském stadiónu Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek uspořádali členové atletického klubu SSK Vítkovice Hana Legerská, Gustav Šulc a Lenka Ondrašíková pro děti a mládež 5. kolo XVII. ročníku Běžeckého poháru mládeže. Závod na 660m se běžel okolo Městského stadiónu v Ostravě - Vítkovicích.

Foto: Josef Zajíc

Běžecký pohár mládeže. Ostrava Městský stadión 9.10.2015 Start nejmladších dívek.

Článek

XVII. ročník  Běžeckého poháru mládeže připravili členové atletického klubu SSK Vítkovice. Byl rozložen do celého kalendářního roku 2015. Organizátoři tím podporovali pravidelnou sportovní a atletickou přípravu na školách.

První kolo Běžeckého poháru mládeže v Ostravě se konal v  Martinově jako přespolní běh 26. března. Další kolo se konalo na běžecké dráze 16. dubna ve Vítkovicích. Třetí kolo uzavřelo první polovinu roku, konalo se 18. června na 200metrovém běžeckém okruhu na Základní škole Paskovská v Ostravě-Hrabové.

V září  se sešli mladí atleti  v areálu Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových. Páté kolo se konalo v prostorách nového sportovního atletického stánku Městského stadiónu Ostrava-Vítkovice. Závodníci běželi na silničním okruhu 660m okolo zastřešených tribun stadiónu. Starší měli dva okruhy, zvládli 1320m.

Závodů se za celý  rok zúčastnilo přes 220 dětí. U každého závodu figurovala ředitelka závodu Hana Legerská, startoval organizátor a trenér Gustav Šulc a jako rozhodčí pracovala Lenka Ondrašíková, svěřenkyně trenéra Šulce, která běhá 3000 m překážek.

 Vítězové Běžeckého poháru mládeže za rok 2015:

Martina Poláková - 2006 ZŠ Dvorského, Robin Slavík - 2007 Bruntál, Sára Navrátilová - 2004 Bruntál, Filip Červenka - 2004  SSK Vítkovice, Adéla Salamonová - 2003 Poruba, Tomáš Hrbáč - 2003 Poruba, Kateřina Tlolková - 2000 SSK Vítkovoce, Martin Kovačich - 2001 SSK Vítkovoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám