Hlavní obsah

Západočeská galerie pro zájemce připravila komplexní virtuální nabídku. Nechybí ani soutěže

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografie, videa či virtuální komentované prohlídky umožní milovníkům umění i v době uzavření galerií seznámit se s významnými díly.

Foto: Jan Kaše

Západočeská galerie v Plzni

Článek

V době pandemie a nouzového stavu, který vláda vyhlásila, se kulturní a společenský život v podstatě zastavil. Instituce ale hledají možnosti, jak lidem zpříjemnit karanténu a zákaz volného pohybu.

„Západočeská galerie připravila ucelenou nabídku, aby v časech pandemie zprostředkovala zájemcům o umění různorodé zážitky na základě svých sbírek, výstav a edukačních aktivit. Na novém webovém portálu jsou soustředěny všechny možnosti, které jsou v současných ztížených podmínkách k dispozici. Virtuální návštěvníci mohou vybírat ze sekcí Fotoreporty, Videa z výstav, Virtuální komentované prohlídky, Tvořivé aktivity a soutěže, Sbírky online a Představení významných děl,“ uvedla mluvčí galerie Eva Reitspiesová.

Na stránkách www.zpc-galerie.cz/online tak od 3. dubna můžete zavítat například na výstavy „Od práce k zábavě. Podoby volného času v umění 19. století,“ „Neoklasicismus mezi technikou a krásou. Pietro Nobile (1776-1854) v Čechách,“ či „Sobě ke cti, umění ke slávě. Sbírky a sběratelé 1600-1960.“

A připraveny jsou i kreativní soutěže pro děti i dospělé – vybarvit dle vlastní fantazie obraz Rybář s chlapcem na lodi od malíře Jaroslava Čermáka, vymyslet komiksový příběh k tomuto obrazu a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám