Hlavní obsah

Zámek Vráž nabídne putování pod hladinu Rudého moře

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen s pestrostí a barvitostí živočišných druhů, ale i s historickými památkami Luxoru nebo odlehlostí horských oáz na Sinaji se mohou zájemci setkat na filmové besedě, která proběhne 21. srpna v zámecké jídelně zámku Vráž.

Foto: Petr Hejna
Článek

Možnost seznámit se „suchou nohou” s krásami života pod hladinou Rudého moře, navíc u sklenky vína, poháru piva či dobré kávy, nabídne zámek v rámci programu pro lázeňské hosty opakovaně. Díky velkoplošné projekci filmových záběrů budou mít návštěvníci možnost vidět i drobné ryby, plné fascinujících barev, v nadživotní velikosti, stejně jako zažít skutečnou mohutnost a vznešenost obyvatel průzračných vod, jako jsou mořské želvy nebo pro potápěče vysněný savec dugong.

Hosté se seznámí i se starověkými památkami bájných Théb, dnes známých pod jménem Luxor, stejně jako s turistům z důvodu bezpečnosti zapovězenými částmi pobřeží, tedy skalnatými štíty a oázami pohoří Sinaj. I když hory na Sinajském poloostrově lemují pobřeží a hotely se nacházejí většinou prakticky pod nimi, málokdo má odvahu nerespektovat doporučení neopouštět areál hotelu, a to z důvodu známého pobytu teroristických skupin v těžko střežených horách.

Filmová beseda konaná v pondělí 21. srpna 2017 začíná ve 20 hodin, jako všechny podobné akce je v ten čas jídelna s uvedeným programem přístupná veřejnosti. A za měsíc, tedy 21. září, se do klidu lesních lázní vrátí sloni, lvi a další obyvatelé afrických savan.

Kdo směrem k Vráži vyrazí poprvé, měl by si najít předem čas na návštěvu některého z turisticky zajímavých míst: přírodní rezervace Čertova hora a HrbyJezírko lásky, připomínané v pověsti o zámku, místo mordu tří princezen, literárně zpracované Aloisem Jiráskem, i další s naším, po pokusu o sebevraždu znetvořeném literátem a dramatikem spjatá vesnice, stejně jako blízká Vesnice roku 2010 Čížová. Samotný zámek má za sebou jak vyhoření, tak časy užívání objektu coby sanatorium pro německé vojáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám