Hlavní obsah

Zámek Stránov hostil kuchaře a cukráře

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 19. července proběhlo na zámku Stránov na Mladoboleslavsku veliké mlsání všech možných pochutin.

Foto: Petr Prokorát

Pletení vánočky dalo pánům pořádně zabrat

Článek

Brány areálu se otevřely v 11 hodin dopoledne a návštěvníkům nabídly převážně gurmánské zážitky, příjemnou hudbu, soutěže a ochutnávky. Ve stínu stromů v předzámčí se prezentovalo hned několik podniků, především s vlastní výrobou.

Nechyběla místní specialita dobrovické řepánky, různé palačinky, staročeská jídla se zelím a uzeným, kynuté koláče, záviny a buchty, zdravé sirupy, zmrzlina, ale i něco jen tak pro potěšení. Při ochutnávkách se podávalo pečivo, marmeláda, sirup, víno, ale i medovina.

Pro děti byla připravena veselá sladká pohádka na nádvoří zámku a také malovaly, pokud svedly, nějaká ta oblíbená jídla. Převažovaly koláče, dorty, zmrzlina, ale našel se i kluk, který nakreslil prázdninovou pochoutku - opečený buřt. 

K příjemně strávenému dnu některým návštěvníkům, kteří vydrželi až do "zavíračky" v 17 hodin hrála dvoučlenná výborná kapela Acustic Trio z České Lípy. Své umění předvedl i šéfkuchař z hotelu Černá Louže z Branžeže. V živém vstupu připravil chutné menu k ochutnání všem zájemcům. Velký zájem pak byl i o barmanskou show v podání studenta Denise z mladoboleslavského učiliště Na Karmeli.

Nejvíc smíchu však vzbudily soutěže, které připravila mnichovohradišťská Cukrárna Za rohem. Nejprve se utkali dva pánové v pletení vánočky a následně závodily tři rodiny v přípravě zemlbáby.

Další zajímavá akce se na Stránově chystá 6. září, kdy se zámek promění ve strašidelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám