Hlavní obsah

Zámek Stránov chystá na červenec Mlsné slavnosti

Novinky, Veronika Vynikalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani přes letní měsíce se na zámku Stránov nezahálí. Hned v první polovině prázdnin, a to v sobotu 19. července, jsou pro návštěvníky nachystány Mlsné slavnosti aneb Dobroty nejen z české kuchyně. Připraveny jsou ochutnávky regionálních produktů a spousta zábavných soutěží pro rodiče i jejich děti.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Malebný novorenesanční zámek Stránov najdete v obci Jizerní Vtelno u Mladé Boleslavi. Svůj dnešní romantický vzhled zámek získal díky přestavbě na konci 19. století, kterou provedl podle projektu Josefa Schulze stavitel J. Mráz na zakázku Marie z Valdštejna a Vartemberka.

Již velká část zámku prošla novodobou rekonstrukcí. Přibyla stylová zámecká kavárna, upravují se interiéry a během celého roku mohou každoročně návštěvníci zavítat na některou z akcí, které zámek Stránov pořádá jak pro děti, tak i pro širokou veřejnost.

Léto je již v plném proudu a tak s blížícím se 19. červencem vrcholí přípravy na letošní Mlsné slavnosti. Znáte krkonošské sejkory? Víte jak chutná houbový Kuba? Podávat se budou štrúdly, kynuté houstičky, ovocné i svatební koláčky, domácí bezinkový sirup, Krakonošovy zápečky, bramborové spirálky, babiččiny brambory s tvarohem a spousta pochoutek právě především pro všechny mlsné jazýčky. Také sýraři a uzenáři se budou předhánět, aby vám ukázali a nabídnuli to nejlepší ze svého kuchařského umění.

Zavzpomínat můžete i na své dětství a připomenout si, co se jedlo v dobách našich babiček. A pokud se rádi díváte „pod ruce“, nesmíte si nechat ujít kuchařskou live show s ukázkou zážitkové gastronomie. Kuchař v akci přímo před zraky diváků připraví menu, které budete moci ochutnat a zhodnotit právě tím vaším mlsným jazýčkem.

Zámek Stránov má na tento den připraveno spoustu zábavných soutěží jak pro dospělé, tak i pro děti. A aby té zábavy i pro děti nebylo málo, od 13 hodin čeká na ty nejmenší Pohádka o cukrářce Emilce.

K dobrému jídlu patří i dobré pití. Nesmíme tedy opomenout na barmanskou univerzitu a barmanskou show, již stálého hosta na pořádaných zámeckých slavnostech. Vy sami se na chvilku stanete barmanem a vyzkoušíte si tuto stále víc oblíbenou profesi.

Kromě linoucí se vůně ze zámku i předzámčí, můžete potěšit také ostatní smysly. Po celý den čeká návštěvníky zámku Stránov milá a pohodová hudba v podání skupiny Akustic Trio.

Přijďte se inspirovat, ochutnávat a především užít si pohodový rodinný letní den v romantickém prostředí novorenesančního zámku Stránov. Akce se koná za každého počasí, v exteriérech nebo interiérech zámku, od 11 do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám