Hlavní obsah

Zámek otevřel bránu do pohádky

Novinky, Dana Smrčková

Útrobami mikulovského zámku se na konci března neslo řinčení nablýskané zbroje. Malé rytíře i půvabné princezny tam přilákalo Zámecké čtení s princeznou, které podporuje projekt Celé Česko čte dětem.

Foto: archiv 7 DNÍ
Článek

Kouzlu pohádek podlehlo přes sto dvacet ratolestí, na které čekaly dva klasické příběhy v podání zlatovlásky a tatíčka krále, boj s drakem, malování i vystoupení orientální tanečnice Narin.

„Když jsem usekl z dračího ocasu zlatý chlup, mohl jsem sníst jedno dračí vejce,“ popisoval sedmiletý rytíř Kuba. A na všechny se dostaly taky zlaté královské dukáty přímo z pokladnice hlídané panem komořím. 

Akci po roce uspořádalo občanské sdružení 7 DNÍ společně s mikulovskou Mateřskou školou Zelený ráj a Regionálním muzeem v Mikulově. „Významně nás podpořila také Nadace VIA a Nadace Vodafone ČR,“ doplnila Jiřina Falková ze sdružení 7 DNÍ. Organizátoři, kteří chtějí svojí iniciativou podpořit zájem dětí o čtení knížek, si libovali nad účastí druhého ročníku.

„Jsme velmi mile překvapeni, kolik rodičů se rozhodlo odpoledne strávit se svými dětmi v pohádce, že si dali práci s přípravou kostýmů a dokonce oblékli krásné šaty společně s nimi. Někteří přijeli až z Břeclavi, Pohořelic a dalších míst v okolí,“ dodala Falková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám