Hlavní obsah

Zámek Lysice zahájil novou sezónu. Na návštěvníky čeká v dubnu bohatý program

Novinky, Kateřina Konečná

Zámek Lysice otevřel své brány již 2. dubna, kdy začaly velikonoční prázdniny. Na začátek nové sezóny si pro své návštěvníky připravil již tradiční jarní květové aranžmá, letos doplněné o krajku, a zahájil také dvě nové výstavy.

Foto: Klára Kadlecová
Článek

Již tradičně vítá první návštěvníky nové sezóny rozkvetlý zámek plný jarních květin. Letos jsou navíc pestrobarevná květinová aranžmá doplněna o krajku a o portréty, na kterých šaty dam zdobí právě krajka. Návštěvníci se mohou těšit i na vzorníky krajek nebo na historické módní katalogy.

Zámek plný barev se na návštěvníky těší po celou dobu velikonočních svátků, včetně pondělí a výjimečně bude otevřeno i ve všední dny. Květiny tak můžete na zámku obdivovat až do 12. dubna. Přijďte tedy přivítat jaro na zámku s krajkou.

Na zámeckém nádvoří bude ve dnech 4. - 6. dubna probíhat jarní minijarmark s velikonočními dekoracemi a květinami. Navíc 5. a 6. dubna bude otevřeno i zámecké zahradnictví a skleník s oranžerií.

Kdo zavítá o Velikonocích na lysický zámek, má také možnost shlédnout jedinečnou výstavu historických pečetí ze soukromé sbírky Libora Kratochvíla. Tato sbírka čítá téměř 1800 nejrůznějších pečetí z období 14. – 19. století. Tyto kousky budou ještě doplněny o rodokmeny šlechtických rodů, které podepsaly Prohlášení české a moravské šlechty v roce 1939.

Výstavu Historických pečetí spojenou s výstavou a projektem Šlechtická poselství můžete navštívit vždy v otevírací době zámku až do 28. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám