Hlavní obsah

Zámek Loučeň nabízí večerní prohlídky

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 28. května nabízí zámek Loučeň návštěvníkům večerní prohlídky zámku. Prohlídka se tu zmíněný den uskuteční od 20.30 a 21.30 hodin.

Článek

Večerní prohlídky zámku budou na programu nabídky od 28. května každou poslední sobotu v měsíci tak, aby si návštěvníci mohli zámek prohlédnout i v době, kdy počasí ve dne láká více k vodě.

Prohlídkou večer se vrátí návštěvníci do starých časů, kdy ještě elektřina nebyla k dispozici, kdy se i v zámku svítilo svíčkami. V zámeckých komnatách se po setmění svítí tak, jako za starých časů, tedy s pomocí desítek voskových svíček.

Při noční prohlídce zámku s domácky zařízenými komnatami vás provede komorník Oto Bouda, knížecí nadlesní Josef Schwarz, nebo samotný kníže či kněžna. Na cestě setmělými zámeckými pokoji narazíte i na nečekané překvapení, např. se ocitnete v pokoji, kde se právě kněžna chystá vyvolávat se svými přítelkyněmi duchy.

Noční prohlídku zámku si návštěvníci budou moci dále vychutnat 25. června od 21.00 a 22.00 hodin a také 30. července od 20.30 a 21.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám