Hlavní obsah

Zámek Křtiny hostí památky světového dědictví UNESCO

Novinky, Petra Svobodová

Již 12. ročník putovní výstavy Poznej světové dědictví UNESCO bude od pátku 5. září k vidění v prostorách zámku Křtiny.

Foto: Petra Svobodová

Pozvánka na výstavu

Článek

Autorský projekt novinářky a spisovatelky RNDr. Mileny Blažkové s názvem Poznej světové dědictví UNESCO přibližuje lokality nejen z České republiky a Evropy, ale skutečně z celého světa, zapsané pro svou výjimečnou hodnotu na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Projekt návštěvníky seznamuje s těmito fascinujícími místy a zároveň podporuje udržitelný cestovní ruch. Produkci zajišťuje Media In dílna nezávislé publicistiky a dokumentaristiky pod vedením autorky projektu.

Aktuální 12. ročník putovní výstavy od dubna tohoto roku procestoval města Třebíč, Plzeň, Třeboň, Telč, Prahu a Mníšek pod Brdy. Kolekce fotografií letos představuje unikátní přírodní a kulturní památky ze Slovenska, Chorvatska, Švýcarska, rakouského Salcburku, Tuniska a řady zemí asijského kontinentu.

Od 5. do 29. září bude výstavu hostit zámek Křtiny, který slouží jako kulturní a vzdělávací centrum Mendelovy univerzity v Brně. Vernisáž výstavy s komentovanou prohlídkou se uskuteční ve čtvrtek 4. září od 16 hodin. Výstava bude otevřená zdarma denně od 10 do 17 hodin, návštěvníkům budou volně k dispozici informační brožury o místech a zemích prezentovaných na fotografiích.

Výstava se koná pod záštitou České komise pro UNESCO.

Reklama

Výběr článků

Načítám