Hlavní obsah

Zámek Holešov odmění školáky výstavami zdarma

Novinky, Dana Podhajská

Zámecká galerie Holešov zve všechny školáky, studenty a učně zdarma za vysvědčení na výstavu. Akce se koná od čtvrtka 30. června do neděle 3. července od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Děti a mládež mohou ve zmíněných dnech navštívit hned čtyři výstavy najednou. Přední část galerie nabízí výstavu Čeští ilustrátoři knih pro děti a mládež Holešov 2016, která představuje přes tři sta obrázků  předních českých výtvarníků jako je Josefa Lada, Jiří Trnka, Zdeněk Burian, Ota Janeček, Adolf Born, Vlasta Švejdová a další. K výstavě patří kinosál s filmem o tvůrci jednoho z českých slabikářů Otu Janečkovi a interaktivní koutek pro nejmenší.

V zadní části galerie bude 1. července otevřena výstava 52 historických kočárků z celého světa. Kolekce nabídne celou škálu dětských kočárků včetně stylů, které se promítly v jejich podobě a funkčnosti. Výstava je koncipována tematicky, prezentuje kočárky stylizované v zákoutí parku, v kuchyni hospodyně a v dětském pokojíčku. Kromě samotných exponátů potěší návštěvníky také dobovými doplňky a detaily, jako jsou staré panenky, oblečky, peřinky a podobně. 

V přízemních arkádách čeká na návštěvníky Malovaný zámek, výstava celoroční práce dětí z holešovských základních škol, ZUŠ a střediska volného času Tymy, které pod vedením pedagogů zpracovaly téma historie a současnost holešovského zámku. Obrázky odrážejí mnoho zajímavých úhlů pohledu a pojetí této významné raně barokní památky.

Poslední výstavou jsou Grafiky Jiřího Anderleho v zámeckém New Drive Clubu - výběr z autorovy vrcholné tvorby ze 70. a 80. letech, kdy Jiří Anderle prodával především do Německa. Vystavené grafiky byly do Česka přivezeny právě odtud. Na holešovskou výstavu v srpnu naváže výstava Jiřího Anderle v olomoucké galerii Mona Lisa a poté v září v Obecním domě v Praze.  

Podmínkou volné dětské vstupenky je platící dospělá osoba, které může doprovodit maximálně čtyři děti. 

Všechny zmíněné výstavy jsou na zámku v Holešově k vidění celé léto vždy od úterý do neděle 9 - 12 a 13 - 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám