Hlavní obsah

Zámek Duchcov ožije a možná přijde i Casanova

Novinky, Marian Hochel

V rámci 22. ročníku Casanovských slavností v Duchcově se můžete nechat přenést do doby dávno minulé, kdy za zdmi valdštejnského zámku pobýval světoběžník a nejznámější svůdce žen, filozof, intrikán, spisovatel a knihovník v jedné osobě – Giacomo Casanova. Na zámku ho možná opět potkáte.

Foto: Tomáš Znojemský

Možná přijde i Casanova

Článek

Správa zámku a Divadlo V Pytli připravují pro návštěvníky speciální a zbrusu nový zážitkový program, který bude mít svou premiéru přímo v zámeckých komnatách.

V režii Petra Stolaře a za účasti herců, tanečníků a šermířů ze širokého okolí severních Čech se komnaty zámku zaplní nejen postavami, ale i kostýmy z nového filmu Giacomo – živá legenda, aby oživily zámecké prostory a umožnily návštěvníkům zažít příhody opravdových postav v autentickém historickém prostředí.

Kostýmované prohlídky, během nichž skupinky návštěvníků samy projdou zámkem, začínají v pátek 10. června od 19:30 v pětiminutových intervalech, a to po skončení zahajovacího programu slavností na nádvoří zámku, který začíná tradičně v 18:00. Poslední vstup na „řetězovou“ prohlídku zámku začíná ve 20:30. Pro kvalitní zážitek budou čítat jednotlivé skupinky maximálně 20 návštěvníků.

Pokud nechcete čekat a rádi byste měli jistotu, že se na originální program dostanete, doporučujeme rezervaci předem v zámecké pokladně, kde si můžete vybrat z ještě volných časů začátků kostýmovaných prohlídek. Rezervace vstupenek je možná i telefonicky na čísle 417 835 301.

Podrobnější informace: https://www.zamek-duchcov.cz/cs

Reklama

Výběr článků

Načítám