Hlavní obsah

Zámek Častolovice zahájí turistickou sezónu na Velký pátek, návštěvníky uvítá ve velikonočním duchu

Novinky, Dana Ehlová

Zámek Častolovice zahájí v letošním roce turistickou sezónu na Velký pátek 30. března, kdy se opět otevřou zámecké brány a nejenom zámecká expozice, ale celý zámek přivítá návštěvníky ve velikonočním duchu. Zámecký park a zvěřinec budou veřejnosti otevřeny po celý rok.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

Zámek Častolovice zahájí turistickou sezónu na Velký pátek, návštěvníky uvítá ve velikonočním duchu.

Článek

Interiéry zámecké expozice budou velikonočně vyzdobeny. Zámecká kavárna a restaurace i altán Gloriet u rybníka nabídnou návštěvníkům občerstvení. V zámecké galerii, kde se každý měsíc pořádají výstavy současných umělců, se v pátek 30. března uskuteční v 15 hodin vernisáž výstavy obrazů Blanky Šklíbové.

Kateřina Kovaříčková ze správy zámku poodhalila, na co se mohou letos návštěvníci těšit: „Připravujeme několik akcí. Ty nejbližší jsou plánovány na květen, kdy v rámci roku Evropského kulturního dědictví a projektu Strom pro Olgu Havlovou budou na nádvoří zámku vysazeny stromy na její počest. Poté se u nás bude konat Umisťovací výstava pejsků z Psího domova v Lukavici.”

To zdaleka není vše. Výstavy v galerii jsou naplánovány také pro další měsíce. Nedílnou a velice oblíbenou součástí programu se stala Hradozámecká noc, chystá se ovšem i jiná lákavá akce. „Zvažujeme uskutečnění Dne otevřených dveří, ve kterém by si mohli návštěvníci projít privátní část zámku,” prozradila Kateřina Kovaříčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám