Hlavní obsah

Zámecký park se opět promění v dějiště Garden Food Festivalu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po druhé bude Zlín hostit nejchutnější festival jídla a pití na Moravě. Své kulinářské umění zde předvedou nejen místní kuchaři, ale i známá kuchařská esa z významných moravských a českých restaurací. Brány areálu se pro veřejnost otevřou v sobotu 2. září v 10 hodin.

Foto: IS produkce - Lubomír Churý

Hosté pondělní tiskové konference mohli ochutnat, co se bude jíst za necelých 14 dní na Garden Food Festivalu.

Článek

Návštěvníci se během dvoudenní akce mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky i s tím, co se vaří například v Brazílii, Argentině, Nepálu, Indii, ve Španělsku, na Srí Lance, Polsku nebo na Slovensku.

Kromě restaurací zvučných jmen jako je například olomoucký Lobster, pražské restaurace Grand Cru a Srí Lankan Curry House, se na letošním Garden Food Festivalu objeví i lokální restaurace jako je Restaurace UNO Zlín, restaurace Lesního hotelu, Restaurace Octárna z Kroměříže či kuchaři nově otevřeného Grandhotelu Tatra z Velkých Karlovic nebo třeba restaurace FitFoodie, která se festivalu zúčastnila už loni.

„Garden Food Festival je výjimečnou ukázkou moderní gastronomie s neopakovatelnou atmosférou,“ říká šéfkuchař Július Löffler z FitFoodie Restaurant a doplňuje: „Je to pro nás jedinečná příležitost představit ideu o zdravém, chutném stravování. Stejně jako loni se návštěvníci mohou těšit například na dvě degustační menu maso & ryby a vegetarian, založených na kvalitních surovinách.“

„Naším cílem je ale ukázat, že i ve Zlínském kraji je spousta kuchařů a výrobců potravin, kteří svou práci dělají s radostí a dobře. Proto kromě výjimečných restaurací nabídneme i farmářské a lokální produkty, destiláty nebo pivo z minipivovaru,“ dodal Pavel Vysloužil za organizátory akce.

Stejně jako loni se Garden Food Festival ohlíží i do baťovské historie a nabídne tak v předvečer festivalu milovníkům špičkové gastronomie mimořádný gastronomický zážitek.

„V pátek 1. září si mohou hosté Hotelu Tomášov vychutnat sváteční svatební menu z období slavné baťovské éry, připravené známým šéfkuchařem Radkem Davidem z pražské restaurace La Veranda a místním šéfkuchařem Petrem Sedlářem,“ uvádí Pavel Vysloužil a doplňuje: „Během celého předfestivalového týdne navíc budou zaměstnancům některých zlínských průmyslových firem servírovány pokrmy, které se za Baťů vařily v jeho továrně.“

Loňský první ročník festivalu navštívilo přes deset tisíc návštěvníků a přinesl Zlíňanům úplně nový pohled na zámecký park, který se proměnil k nepoznání. Konání podobných akcí ve Zlíně hodnotí pozitivně i primátor Miroslav Adámek, který nad projektem převzal záštitu.

„Tohle je skvělá akce, potvrdil to už první ročník. Lidé mají stále ve větší oblibě kvalitní jídlo a pití a toho se jim na Garden Food Festivalu dostává opravdu hodně. Akce je navíc umístěna do krásného prostředí, kde se lidé mohou potěšit i tím, že se potkají,” řekl. 

Kromě populárního televizního „šéfa“ Zdeňka Pohlreicha a michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka návštěvníci uvidí v akci i další výrazné osobnosti české gastronomické scény. Mohou například ochutnat kuchyni herečky a spisovatelky Markéty Hrubešové nebo hvězdy české gastronomie a Zlatého kuchaře Jana Punčocháře.

„Mrzí nás, že do Zlína nedorazí dříve avízovaná foodblogerka a cestovatelka Kamila KAMU Rundusová, která ze zdravotních důvodů musela bohužel svou účast zrušit ,“ doplnil Pavel Vysloužil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám