Hlavní obsah

Zámecké Májové trhy v Benešově nad Ploučnicí nalákaly stovky zájemců

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční májové trhy spojené s různými produkcemi přilákaly minulý víkend do Benešova nad Ploučnicí stovky návštěvníků. Mnozí navštívili zámecké expozice, ale protože trávník u zámku ovládli i šermíři, mnoho jich zůstalo venku.

Foto: Ota Dračka

Z Májových trhů

Článek

 Šermíři táhli

Letos se mohli návštěvníci potěšit řadou stánků s rozdílnou tematikou a děti se mohly zabavit v různých řemeslných dílnách. Oproti minulým rokům byl novinkou celodenní šermířský doprovod skupiny historického šermu Malchus.

„Velkým překvapením byl pro nás zájem návštěvníků, kteří si k nám v tento den našli cestu. V porovnání s minulými ročníky byla letos rekordní návštěvnost,“ sdělil kastelán Zdeněk Henig.

Ukázka saské renesance

Zámecký komplex v Benešově nad Ploučnicí je jedinečnou ukázkou architektury z období přerodu vladislavské gotiky do renesance – tzv. saské renesance, proto se právem řadí mezi nejvýznamnější dochované památky České republiky.

Benešovský zámek je přístupný každý den včetně pondělí, a to podle otevírací doby, kterou naleznete na oficiálních stránkách www.zamek-benesov.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám