Hlavní obsah

Základy komunikace s polskými turisty nabídne speciální kurz

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rýmařově se uskuteční kurz polštiny, který usnadní komunikaci s polskými turisty v Jeseníkách. Bezplatného semináře určeného pro úplné začátečníky se může zúčastnit každý. Kurz pod vedením Henryka Cieślara bude zahájen v pátek 21. ledna v 9 hodin ve Středisku volného času v Rýmařově.

Foto: Tereza Schreiberová

Jeseníky táhnou za jeden provaz: Setkání pracovníků Informačních center Jeseníků.

Článek

Vzdělávací akce je pořádána v rámci projektu Jeseníky táhnou za jeden provaz, který nabídne celkem tucet vzdělávacích programů. Jeden workshop z cyklu již proběhl v prosinci, další akce jsou v plánu v následujících týdnech.

"Projekt je zaměřen na oblast cestovního ruchu a jeho cílem je pomoci rozvoji turistiky a zkvalitnění služeb turistům v Jeseníkách. Celá akce je spolufinancována z Evropské unie, proto můžeme vzdělávací aktivity nabízet účastníkům zdarma," vysvětluje Jana Bachroňová, předsedkyně sdružení Jeseníky přes hranici, které celý projekt realizuje.

O účast na kurzu je podle organizátorů velký zájem zejména mezi pracovníky informačních center. Z důvodu omezené kapacity je dobré se na seminář předem registrovat přes www.jesenikypreshranici.cz.

Vedením kurzu byl pověřen rodilý mluvčí s praxí z řízení cestovní kanceláře Henryk Cieślar. "Účastníci kurzu se naučí nejenom základní konverzační fráze v polštině, primární slovní zásobu, ale dozví se také specifika polských turistů. Například co očekávají, jaké jsou jejich zvyky a co je v našem regionu nejvíce překvapuje nebo zajímá," dodala Bachroňová.

Projekt bude pokračovat kurzem angličtiny v cestovním ruchu pro začátečníky, který proběhne 4. února ve Vrbně pod Pradědem.

Reklama

Výběr článků

Načítám