Hlavní obsah

Základní umělecká škola v Židlochovicích má nový klavír

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek večer se v Robertově vile v Nádražní ulici v Židlochovicích konal klavírní koncert, při kterém byl poprvé použit zcela nový nástroj. Pedagogové hudebního oddělení ZUŠ zvolili po pečlivém výběru klavír od rakouské firmy Brodmann.

Foto: Jiří Smutný

Petr Feldmann

Článek

Podle ředitelky ZUŠ Dagmar Bradové vybírali nástroj velmi pečlivě a nakonec se rozhodli pro osvědčenou firmu s více než dvousetletou tradicí, jejíž zakladatel byl současníkem Wolfganga Amadea Mozarta nebo Franze Schuberta. Nástroj má délku 187 centimetrů, tradiční vídeňský zvuk a klasický a přitom nadčasový design. Přišel na dvě stě tisíc korun.

Koncert s názvem Klavírní rozkvět v ZUŠ Židlochovice provedli Marta Dembická a Petr Feldmann. Zazněla díla Václava Kaprála, Josepha Haydna, Johannese Brahmse a Sergeje Vasiljeviče Rachmaninova. Sál zaplněný především dětmi a jejich rodiči výkonu obou sympatických umělců nadšeně aplaudoval.

Po koncertě se několik zvídavých dětí a možná budoucích klavíristů intenzivně zajímalo o vlastní nástroj. Našli se i tací, kteří si ho hned prakticky vyzkoušeli. Zdá se, že na Židlochovicku nebude v blízké budoucnosti o mladé hudebníky nouze.

Reklama

Výběr článků

Načítám