Hlavní obsah

Základní škola MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce je v novém kabátě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Revitalizace základní školy MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce byla dokončena v minulém týdnu. Největší část prací byla provedena během hlavních prázdnin a tak 6. listopadu mohli žáci, učitelé a vedení školy spolu se zástupci města přestřihnout pásku před vstupem do budovy.

Foto: Josef Zajíc

Slavnostní přestřižení pásky.

Článek

"Výměna oken a zateplení jednotlivých pavilonů probíhalo během hlavních prázdnin. V září finišovaly dokončovací práce na fasádě jednotlivých pavilonů. Celá akce byla spolufinancována z fondů EU v rámci projektu EKOTERMO, který finančně zajišťoval zřizovatel školy - Městský obvod Ostrava-Jih," informovala ředitelka školy Mgr. Petra Kalousková.

"Investiční akce byla finančně velmi náročná, revitalizační projekt EKOTERMO se týkal ještě dalších tří škol v obvodu Ostrava-Jih. Jen částka vynaložená na revitalizaci ZŠ MUDr. E. Lukášové činila téměř 14 miliónů korun," dodala ředitelka.

V úterý 6. listopadu se sešli žáci spolu s učiteli a vedením školy, aby byl slavnostně proveden křest opravené školy a přestřižena páska při vstupu do školy. "Žáci si připravili pod vedením učitelů kulturní vystoupení a také vypustili balónky se symbolickým přáním, aby krásná, nová škola byla ušetřena pozornosti vandalů, sprejerů a různých nenechavců," konstatovala na závěr ředitelka školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám