Hlavní obsah

Základní škola Karoliny Světlé v Havířově má nové odborné učebny

Novinky, Josef Zajíc

Díky dotaci Ministerstva pro místní rozvoj a také podpoře města Havířova mají žákyně a žáci Základní školy Karoliny Světlé v Havířově nové učebny.

Foto: Foto:Zdroj: Magistrát města Havířova

Havířov 15.1.2019 ZŠ Karoliny Světlé V Havířově. Nové učebny

Článek

Učitelům a žákům se tak zvýší možnosti při výuce fyziky a přírodopisu. Praktické vyučování je tak pro žáky zábavnější a zároveň přínosnější.

Nové učebny si v pátek 11. ledna přišli prohlédnout primátor města Havířova Josef Bělica a jeho náměstkyně Jana Feberová.

„Jsme velmi rádi, že se škole podařilo tento projekt zrealizovat. Naše školy se snaží využívat dostupné dotační tituly a mají v tom naši plnou podporu. Některé vybavení učeben havířovských škol je již zastaralé, postupně je proto renovujeme také z našich zdrojů. Vzdělávání dětí je oblast, do které musíme investovat. Metody výuky je třeba neustále posouvat směrem k moderním technologiím,” uvedla náměstkyně primátora města Havířova pro školství a kulturu Jana Feberová.

Podle informací tiskové mluvčí Magistrátu města Havířova Jany Kriš nechala Základní škola Karoliny Světlé učebny v rámci projektu kompletně zrekonstruovat a pořídila do nich zcela nové vybavení. Například nové laboratorní stoly s dataprojektorem a dalšími pomůckami či interaktivní tabulí.

Kromě učeben nechala škola zmodernizovat také kabinet, vybudovat bezbariérový vstup na toaletu a pořídila schodolez pro hendikepované. Základní škola Karoliny Světlé chce nyní získat také finance na obnovu počítačových učeben.

Na projekt za 2,6 milionů korun získala škola devadesátiprocentní dotaci. Deset procent uhradilo město Havířov, které škole na projekt poskytlo bezúročnou půjčku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám