Hlavní obsah

Základní škola Habartov s drobným předstihem oslavila Den dětí

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na naší základní škole je nepsaným zvykem, že pátek, který se nachází nejblíže 1. červnu, na který připadá dětský svátek, tráví žáci i učitelé mimo běžný rámec výuky, a pokud to počasí dovolí, i mimo učebny. Nejinak tomu bylo i letos.

Foto: Aleš Plevka

Zahajovací nástup ve sportovním areálu

Článek

Třídy prvního stupně využily "dne volna" navíc k různým společným aktivitám, hrám a výletům do bližšího či vzdálenějšího okolí. Sváteční den byl plně v režii třídních učitelek, kterým v některých případech vypomáhali i rodiče.

Celý druhý stupeň se bavil společně, a to především sportem. Na řadu však tentokráte namísto tradičních kolektivních sportů přišly individuální disciplíny, které již žáci znali díky nácviku v hodinách tělesné výchovy.

Bonusem pro žáky byla i hodinka spánku navíc, neboť jsme se sešli ve tři čtvrtě na devět a poté jsme se přemístili do přilehlého sportovního areálu, kde se v devět hodin uskutečnilo krátké zahájení, které si vzal na starost ředitel školy Václav Riedl.

Krátce po deváté hodině jsme se již rozešli na stanoviště, kde nás již čekali rozhodčí, delegovaní z řad necvičících žáků, a také záludné sportovní disciplíny. Každá třída tak během půlhodinky byla nucena splnit požadovaný výkon a přesunout se na další post.

Každý z úkolů (hod medicinbalem, hod pingpongovým míčkem, račí běh, driblink, skok a trojskok z místa) plnila vždy desítka dobrovolníků z každé třídy a jejich nejlepší výkony ze stanoveného počtu pokusů se následně sčítaly. Paní učitelka Marková připravila vše tak dobře, že se vše počítalo na metry a prostým součtem výsledků ze všech stanovišť se došlo k určení pořadí tříd. Bojovalo se ve dvou kategoriích, přičemž v jedné se utkala 6.A, 6.B a 7.A a v té druhé soupeřily dvě devítky s jednou osmičkou.

Výsledky nebyly až tak podstatné, přesto zástupci ze 6.B a 9.A měli z vítězství velkou radost. Předané diplomy pak budou tento den připomínat všem. Všichni si také jako odměnu odnesli nějaké ty cukrovinky, které byly nakoupeny díky podpoře města Habartov, a někteří navíc i radost z dobrého sportovního výkonu, který odvedli.

Pozitivní na celém dopoledni byl fakt, že až na drobné oděrky či modřiny nedošlo k vážnějšímu zranění, že počasí vydrželo a že žáci se do všech šesti disciplín zapojovali veskrze aktivně a bez dlouhého přemlouvání či kyselých obličejů. Sportovní dopoledne druhého stupně habartovské základní školy tak proběhlo velmi dobře.

Reklama

Výběr článků

Načítám