Hlavní obsah

Zájmové kroužky z Týniště nad Orlicí se představily veřejnosti svými vystoupeními

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týnišťském Kulturním centru bylo ve čtvrtek 25. dubna od rána velmi živo. Svá závěrečná vystoupení zde měly zájmové kroužky při DDM Sluníčko v Týništi nad Orlicí - divadelní skupina Poškoláci, divadelní přípravka Pididivy a zpívající Notička.

Foto: Eva Jenčíková

Královský trůnní sál při hře Člověče, nezlob se

Článek

Pod vedením Jany Bahníkové kroužky pracovaly celý rok na velkém projektu muzikálového představení, který tento den předvedli dětem z mateřských, základních i okolních škol a večer rodičům a veřejnosti. Celé představení se hrálo i zpívalo vždy naživo, děti zvládly vše bez playbacku.

Jako první se diváci mohli podívat na dětskou operu Šípková Růženka, kterou podle předlohy pana Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře nacvičil kroužek Notička. Na jednoduché scéně byl dán prostor především zpěvu, ale samozřejmě nechyběl ani kolovrátek, kolíbka a další rekvizity.

Divadelní přípravka Pididivy je složená ze samých předškoláků a tak není divu, že si vybrali Šmouly. Každý v roli jiného modrého skřítka zvládli svoje repliky a dokonce i věděli, co kde mají dělat. Gargamela si zahrála vedoucí kroužku Jana Bahníková a v roli kocoura Azraela a taťky Šmouly starší děti. Každopádně u diváků vyhráli Šmoulové svojí přirozeností a roztomilostí.

Hlavním programem byl pohádkový muzikál Princové jsou na draka, zpracovaný na motivy stejnojmenné televizní pohádky. I tady se hrálo a zpívalo na živo a všechny písničky zpívali sami herci. Kromě divadelní skupiny Poškoláci se na realizaci podílela taneční skupina Rosegirls, která doplnila tanečními choreografiemi jednotlivé písničky a zapojila do projektu čtyři věkové skupiny dětí, od 4 do 13 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám