Hlavní obsah

Zahradní slavnost v Lounech potěšila 140 účastníků

Novinky, Jiří Růzha

V úterý 7. června se za překrásného slunečného počasí uskutečnil v sídle Městské pečovatelské služby a denního stacionáře v Lounech XI. Den setkání se Zahradní slavností. Zúčastnilo se jej na 140 osob s mentálním postižením ze sedmi zařízení.

Foto: Jiří Růzha

Tým Denního stacionáře v čele s Olgou Bartošovou na Zahradních slavnostech v MPS Louny.

Článek

Vše začalo v 10 hodin dopoledne slavnostním přivítáním týmu denního stacionáře vedeném Olgou Bartošovou. Po tanečním vystoupení, které, za srdečných ovací, obstarala taneční skupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice, se rozeběhly soutěže družstev v netradičních sportovních disciplínách. Své umění zde předvedli členové Kynologického klubu Louny se svými psími svěřenci. Pejskové měli obrovský úspěch.

Po hudební produkci harmonikáře ze stacionáře a tanečníků z Čížkovic si všichni opekli buřtíky a vrhli se opět do víru soutěží. Tentokráte každý sám za sebe soutěžil u pohádkových bytostí o jejich podpis. Po získání všech podpisů mohli tyto směnit za sladkosti a drobné hračky u hlavní víly. Hráli si velcí i malí a hlavně se všichni moc dobře bavili. Nakonec si každý mohl pohladit kozu, vepříka či obrovského, jako pěst velikého hlemýždě.

Podobné soutěže a setkání jsou velmi oblíbené. Všichni uživatelé sociálních služeb si zpříjemní pobyt v zařízeních a hlavně se setkají se svými přáteli a kamarády, se kterými si v průběhu roku píší, chatují či volají. Navazují se zde i kamarádské vztahy. Kromě lidiček z MPS s DS Louny se zde velmi dobře bavili, Speciální škola základní Louny, ÚSP Tuchořice, Speciální MŚ Žatec, Kavárna Jeroným Louny, LORM Žatec a taneční kupina Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice.

Veliká pochvala patří celému týmu denního stacionáře a jejich přátel za skvělou organizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám