Hlavní obsah

Zahradní slavnost představila činnost Domu dětí a mládeže DUHA

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 23. května DDM DUHA v Ústí nad Orlicí v rámci Zahradní slavnosti zpřístupnil veřejnosti všechny své prostory, kde představil činnost jednotlivých zájmových kroužků a malé i velké pozval na workshopy v rytmu latinskoamerických a orientálních tanců.

Foto: Stanislava Dvořáková

Taneční vystoupení jednotlivců i skupin byla hlavní náplní programu na pódiu na zahradě.

Článek

Akce Zahradní slavnost byla vlastně ukázkou dne otevřených dveří DDM DUHA v Ústí nad Orlicí doplněného bohatým a pestrým programem. Veřejnost měla možnost se seznámit se zájmovými kroužky a jejich náplní a zároveň si vyzkoušet na workshopech své fyzické a taneční schopnosti.

Program probíhal návazně v budově a na pódiu na zahradě. Pro slavnostní zahájení byla zvolena vzdušná akrobacie v gymnastickém sále s lezeckou stěnou. Na pódiu na zahradě se pak představil dětský pěvecký sbor Písnička a skupiny Dance fitness včetně vítězných dvojic na prvních třech místech taneční soutěže pro žákyně základních škol.

Celé odpoledne se pak tančilo při všech rytmech v sólových vystoupeních i ve skupinách. Byly to břišní tance, egyptský, cikánský s tamburínou, mix tanečních stylů dvojice Dialog a lidové tanečky s říkadly a písničkami dětského souboru Srdíčko.

Sólové propagační choreografické vystoupení s náčiním bylo ukázkou nového sportovního stylu mažoretek, načež základy tohoto umění předvedlo i osm malých členek.

Na pódiu se střídaly celé odpoledne malé i velké tanečnice, kdy na závěr vystoupilo pět orientálních tanečnic s vějíři.

Důkazem, že tato pohybová aktivita je vhodná pro všechny věkové kategorie, byly v gymnastickém sále nabízené workshopy návštěvníkům, maminkám i tatínkům, pod vedením odbornic dance fitness a břišních tanců.

Pro milovníky rukodělných prací byly připraveny ukázky řezbářských výrobků i s možností zapojit se do jejich výroby, speciálně pro malé i velké ženy pak vyzkoušení paličkování a pro všechny různé ukázky v tvořivé dílně.

Pro malé i velké myslitele byl nově připraven pythagoráček s různými matematickými rébusy, v další místnosti šachy a v ateliéru ukázky leteckých modelářů. Fotografický kroužek reprezentovaly fotografie rozvěšené po chodbě budovy.

Ve výstavní síni v přízemí byla umístěna výstava keramické dílny Džbánek doplněná o možnost zkusit si, jak vlastně keramika vzniká.

Pro pohybové aktivity sloužila lezecká stěna, kuželky, kroket, skákací hrad a opičí dráha. I občerstvení bylo ve sportovním duchu s opečením vuřtu na ohníčku.

Zajímavým programem byla ukázka výcviku psů, a to od prvních povelů nácviku poslušnosti - sedni, lehni, vstaň a chůze u nohy -, které předvedl David s Deregem. Důkazem, jak je každý začátek těžký, bylo štěně německého ovčáka Marley, které mělo problémy s přivoláním, zato nejlépe zvládalo plazení s odměnou. Náročný nácvik obrany pak předvedl vedoucí kynologického kroužku Zdeněk Snítil s použitím ochranného obleku. Ten sice pes neprokousne, s modřinami se však figurant musí smířit.

Závěrečné vystoupení patřilo opět sportu, kdy byly předvedeny ukázky výcviku členů kroužku karate.

Tak byl ukončen bohatý sobotní program, navíc s pozváním na vernisáž výstavy keramické dílny Džbánek v úterý 26. května v 16 hodin s opětovným vystoupením mažoretek.

Reklama

Výběr článků

Načítám