Hlavní obsah

Zahájení turistické sezóny na zámku Linhartovy

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První návštěvníci zámku Linhartovy si mohou prohlédnout nové expozice v sobotu 20. května od 10 hodin.

Foto: Jaroslav Hrubý

Plakát - zahájení sezóny

Článek

Po velmi úspěšném Velikonočním jarmarku, který letos navštívilo rekordních 2000 návštěvníků, je Linhartovský zámek připraven na zahájení turistické sezóny.

První návštěvníci si mohou prohlédnout nové expozice v sobotu 20. května od 10 hodin.

Pro děti jsou připraveny panenky, autíčka značky Ferrari, různé modely a stavby ze stavebnice Lego a Seva, dřevěné hračky, železniční vláčky a mašinky a nafukovací hračky. Dále bude k vidění expozice pravěkých zvířat, ve které se nachází mimo jiné i mamut, na kterého si budou děti během prohlídky moci sednout.

Pro dospělé návštěvníky je připravena expozice Poštovního muzea z Prahy pod názvem Známková tvorba Václava Zapadlíka, dále expozice lázeňských pítek, porcelánových hrníčků a keramických prasátek. K vidění bude i expozice pod názvem Pojďte s námi do kina.

Stálá expozice keramiky Jana Kutálka bude letos rozšířena o nové keramické postavičky.

V sobotu 20. května představí návštěvníkům zámku své fotografie Chris Davies-Wolten z Anglie, své obrazy představí Lucie Holíková ze Zlína a Taťána Marešová ze Vsetína.

Reklama

Výběr článků

Načítám