Hlavní obsah

Zahájení nové sezóny v děčínské zoo se neslo ve znamení poučení i zábavy

Novinky, Vratislav Konečný

Zima nezima, sobotní otevření děčínské zoologické zahrady, kterým se začala její 68. sezóna, proběhlo v pohodě, při řadě soutěží, užila se legrace. Na návštěvníky čekala nová interaktivní stanoviště, přivítali mláďata vzácné kočky rybářské, viděli krmení medvědů grizzly, klokanů..., ukázky včelařů.

Foto: zoo Děčín

Komentované krmení

Článek

Nikdo se nenudil

„Na novou sezónu jsme pro návštěvníky nachystali především nové aktivity, které jsme v dnes návštěvníkům představili. Díky projektu s názvem Škola v přírodě vzniklo v zoo hned několik nových interaktivních stanovišť, kde se bude možné seznámit s divokými zvířaty žijícími v našem okolí. O slavnostní přestřižení pásky a uvedení Školy v přírodě do provozu se postarala primátorka města Marie Blažková,“ informovala mluvčí zoo Alena Houšková.

Nechyběly ani soutěže, přivítání koťat kočky rybářské, komentované krmení medvědů grizzly a klokanů rudokrkých, jízdy na koních, ukázky včelařů. Během celého dne si zoo taktéž připomínala Den Země.

Vstupenka za nepotřebný spotřebič

„Se společností ELEKTROWIN jsme pro návštěvníky připravili akci, při které mohli do zoo nosit vysloužilé elektrospotřebiče. Odměnou za takový donesený spotřebič jim pak byla dětská vstupenka,“ doplnila mluvčí.

Další akce

Další velkou akci pro veřejnost chystá zoo již 13. května, kdy se bude slavit Mezinárodní den dětí.  Mezitím ale pozve také školní kolektivy na aktivitu s názvem Týden Země, kdy nabídne 50procentní slevu na všechny výukové programy ZooŠkoly. Týden Země bude probíhat od pondělí 24. do pátku 28. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám