Hlavní obsah

Žačka Melicharová šokovala šipkaře v Trutnově

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se v trutnovském Národním domě uskutečnil významný podnik individuální sezóny tzv. Master Unie šipkových organizací. Překvapením dne se stala teprve dvanáctiletá žačka Nikol Melicharová, která krom prvenství ve své kategorii vybojovala i senzační bronz v turnaji žen.

Foto: Lukáš Vít

Nominační Master muži: dole Svatý (3.), nahoře Rezek (1.), Prokop (2.)

Článek

V sobotu 10. března patřil trutnovský "Nároďák" opět šipkařům. Ti se do bývalého okresního města sjíždějí vždy na jaře pravidelně od roku 2014 k významnému podniku individuální sezóny tzv. Masteru Unie šipkových organizací. Tentokrát jich do dějiště dorazilo přes 170, což je druhá nejvyšší účast v historii trutnovských Masterů (prvenství neotřesitelně drží rok 2015 s 201 startujícími, který vévodí i celorepublikovým statistikám).

Ústředními turnaji dne byly tradičně TOP Mastery, které jsou vždy jako jediné z programu uzavřené, a to nominovaným potažmo aktuálně nejúspěšnějším hráčům kraje.

Triumf v nich oslavili Eva Košťálová a Alexander Mašek, pro které to byl třetí respektive čtvrtý titul kariéry. Oba se mohou chlubit skvělou bilancí, když od ledna 2017 nechyběli v této soutěži na stupních vítězů (jedinou výjimkou je Maškovo páté místo z loňského září).

Osobní maximum v TOP zaznamenali Martina Prokopcová a Michal Ulrich, když se probojovali do bojů o medaile. Tu si nakonec na krk pověsila jen Prokopcová, když skončila stříbrná, zatímco Ulrich po neúspěšném semifinále i souboji o bronz obsadil nepopulární, avšak i tak velmi cennou, čtvrtou pozici.

Turnaj mužů byl zajímavý i tím, že se v něm přestavilo hned 7 noviců, což je téměř polovina celého startovního pole. Nejlépe z nich si vedli Antonín Davídek a Zdeněk Lacina, kteří v premiéře vybojovali stříbro potažmo bronz.

Ani v TOP Masterech příštích nebude nových jmen po málu. Z Nominačních Masterů, které se hrály v Trutnově souběžně s TOPkami, si jich postup vyházelo hned pět. Vedle Vladimíra Prokopa, Martina Svatého, Marcely Černé a Elišky Hlavaté nelze přehlédnout jméno Nikol Melicharová.

Ještě ne ani třináctiletá žačka šokovala všechny svým výkonem mezi dospělými, kde vyválčila senzační třetí příčku. Svůj první turnaj odehrála poměrně nedávno 17. prosince 2016. Teprve v lednu letošního roku slavila první triumf, to když kralovala Masteru mládeže v Havlovicích. V sobotu nejen že ve své kategorii prvenství obhájila, ale přidala i zmiňovaný bronz mezi ženami.

V květnu ve Dvoře Králové, kde se příští TOP Master uskuteční, tedy uvidíme na startovní čáře nejprestižnějšího turnaje Královéhradeckého kraje nejmladšího účastníka v jeho historii.

V dopoledních hodinách svedly u terčů souboje týmy ženské ligy Královéhradecka. Na programu byl čtvrtý hrací den a v něm závěrečné kolo základní části a osmifinále play off. Do něj postupovala kompletní osmička, když první tým vyzval osmý, druhý sedmý atd. Osmifinálové duely ovšem žádné překvapení nepřinesly. Ve všech případech vyhrály týmy, které v tabulce základní části obsadily lepší pozici.

V semifinále, které je na programu ve Dvoře Králové 12. května, se střetnou Fčely s Želvičkami a Ďáblice s Dračicemi. Na červnové MČR se kvalifikují pouze tři nejlepší týmy, proto po semifinále nebude následovat jen finále, ale zároveň i souboj o bronz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám