Hlavní obsah

Žáci ZUŠ Židlochovice se rozloučili se školním rokem

Novinky, Jiří Smutný

ZUŠ Židlochovice uspořádala ve čtvrtek 9. června v Masarykově kulturním domě závěrečný koncert svých žáků. Stěny sálu zdobila díla žáků výtvarného oddělení a hudební vystoupení doplnily taneční ukázky z činnosti rajhradského tanečního oddělení.

Foto: Jiří Smutný

Bára Bukovinová, 6. ročník, kytara

Článek

Klára Koníčková zahrála na příčnou flétnu, s týmž nástrojem se představila i Adéla Šafaříková. Eliška Janíčková společně s Barborou Otáhalovou zahrály na altové flétny. Hru na klavír předvedli Marek Skála, Petra Chmelíková, Markéta Coufalová a Michaela Vintrlíková, která si dokonce zahrála se svojí učitelkou Katerynou Hubal čtyřručně.

Lucie Klvaňová se představila s keyboardem, Bára Bukovinová s kytarou a jako trio příčných fléten vystoupily Klára Koníčková, Nela Chalupová a Tereza Singerová.

Klávesový soubor složený z akordeonistů Michala Zemana a Vojtěcha Vyorálka a hráčů na keyboard Radka Krčála, Simony Urbánkové a Natálie Polákové nadchl skladbou Johna Lennona Yesterday. Smíšený soubor složený ze 14 muzikantů zahrál Trpasličí svatbu Jaroslava Uhlíře a dvanáctičlenný kytarový soubor přednesl Stingovu Every Breath You Take a skladbu Peter Gunn Henryho Manciniho. V závěru hodinu a půl trvajícího koncertu se ještě představil čtrnáctičlenný dechový orchestr se skladbami Romance pro křídlovku, Sladké mámení a Rock and Roll.

Kromě hudebních vystoupení se na pódiu objevilo i 16 žákyň 2. a 3. ročníku tanečního oddělení rajhradské pobočky ZUŠ Židlochovice, které zatančily český lidový tanec Ráček, moravský lidový tanec Volky a tanec Tržiště na hudbu Vladana Ronnera, dlouholetého pedagoga ZUŠ Židlochovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám