Hlavní obsah

Žáci prvního ročníku Vojenské střední školy v Moravské Třebové složili slib

Novinky, Jan Rejchrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adaptační proces žáků prvního ročníku Vojenské střední školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové dospěl ke svému vrcholu – slavnostnímu slibu. Uskutečnil se v pátek 23. září.

Foto: Jan Rejchrt

Dekorování praporu školy pamětní stuhou města Moravská Třebová, jako výraz propojenosti školy a města, vzájemné spolupráce a velmi dobrých vztahů.

Článek

Žáci se v něm přihlásili k zodpovědnosti za své studium a přípravu na budoucí profesní kariéru. Po přečtení slibu žáci zvolali jednohlasně: „Tak slibujeme!“

Jejich slib vezmou jistě vážně jak učitelé, tak vojáci – vychovatelé. Budou se k němu během následujících čtyřech let vracet a vyžadovat jeho naplňování. Tento slib totiž není otázkou jen jediného slavnostního dne.

Na následnou gratulaci náměstka ministra obrany pro personalistiku, absolventa této školy Ing. Michaela Hrbaty žáci odpověděli: „Sloužíme vlasti!“ Žáky školy pozdravil i další její absolvent, 1. zástupce náčelníka Generálního štábu AČR brigádní generál Ing. Miroslav Žižka.

V průběhu slavnostního aktu byl dekorován prapor školy pamětní stuhou Československé obce legionářské, jako uznání zásluh o uchování šíření legionářských tradic a města Moravská Třebová, jako výraz propojenosti školy a města, vzájemné spolupráce a velmi dobrých vstřícných vztahů.

V předvečer slavnostního aktu mohli zájemci navštívit vernisáž výstavy Bitva u Zborova 1917, zúčastnit se bohoslužby v místním farním kostele, či být přítomni následujícího rána pietnímu aktu a položení věnců k památníku v areálu vojenské školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám