Hlavní obsah

Žáci oslavili 100. výročí vniku Československa

Novinky, Josef Sekyra

Ve čtvrtek 25. října oslavili žáci Základní školy v Novém Sedle 100. výročí založení Československa.

Foto: ZŠ Nové Sedlo
Článek

Ve škole proběhl projektový den, při kterém žáci procházeli jednotlivými přednáškami a workshopy, které byly tematicky zaměřené na vznik Československa a konec první světové války. Informace o místním regionu pomohl žákům přiblížit i historik Miloš Bělohlávek, který svým poutavým výkladem zaujal všechny posluchače.

V závěru projektového dne proběhl před budovou prvního stupně ZŠ happening, při kterém byla zasazena „Lípa republiky“ a do země byla zakopána časová patrona s informacemi o současném dění ve škole a ve městě.

Lípa republiky, není prvním stromem, který byl u příležitosti vzniku republiky zasazen, před školní budovou je již vzrostlý strom, který byl zasazena v roce 1968 u příležitosti 50. výročí vzniku republiky, jak uvedla pamětnice, učitelka Božena Petříková.

Žáky při akci přišla podpořit i starostka města Ing. Věra Baumanová, která si s účastníky také zazpívala píseň Ach synku, synku a státní hymnu.

Celá akce se stala důstojnou oslavou významného výročí a všichni doufají, že se za padesát let sejdou u vyzvednutí časové kapsle.

Reklama

Výběr článků

Načítám