Hlavní obsah

Záchranáři vyjížděli během pěti minut ke třem nehodám

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádky záchranné služby vyjíždějí k dopravním nehodám v Moravskoslezském kraji každý den. V pondělí 20. června museli záchranáři zasahovat u tří nehod - na operační středisko v Ostravě byly nahlášeny v průběhu pouhých pěti minut.

Foto: ÚSZSMSK

Ilustrační fotografie

Článek

Krátce po čtrnácté hodině převzali operátoři výzvu k zásahu v Opavě-Komárově, kde došlo ke střetu automobilu s cyklistou. Na místo byla dispečinkem vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Opavy, která na místě ošetřila a poté transportovala do Slezské nemocnice v Opavě sedmiletého chlapce. Utrpěl poranění hlavy.

O čtyři minuty později byl na tísňovou linku záchranářů oznámen střet automobilu, tentokrát s chodcem v Orlové. "Třiačtyřicetiletý muž utrpěl zranění hlavy lehčího charakteru a záchranáři jej předali do další péče na úrazovou ambulanci orlovské nemocnice," uvedl k případu PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Minutu nato došlo k dalšímu požadavku na výjezd záchranářů, a to opět opavských. V Opavě-Kateřinkách srazil automobil dalšího cyklistu, v tomto případě šedesátiletého muže. "Pacient byl na místě události ošetřen se zraněním hlavy a podezřením na poranění mozku," informovala zasahující záchranáři.

Posádka záchranné služby zraněného muže přepravila na chirurgickou ambulanci nemocnice v Opavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám