Hlavní obsah

Záchranáři na Opavsku zasahovali u střetu automobilu s vlakem

Novinky, Milan Haluška

U dopravní nehody, při níž se střetl automobil s vlakem, zasahovali v úterý ráno pozemní posádky záchranářů společně se svými leteckými kolegy.

Foto: ZZS MSK

Nehoda osobního automobilu s vlakem

Článek

Havárie se stala na železničním přejezdu v obci Mladecko na Opavsku. Operátorům tísňové linky 155 byla událost nahlášena před tři čtvrtě na devět. Na místo ihned vyjely pozemní posádky rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous z Opavy a k misi byl vyslán vrtulník LZS Ostrava.

"Záchranáři ošetřovali čtyřiatřicetiletého muže, který cestoval v automobilu. Ten byl po střetu tlačen vlakem a skončil několik desítek metrů mimo vozovku. Pacient byl v okamžiku příjezdu záchranářů již mimo vozidlo a komunikoval," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

"Zasahující lékaři zjistili, že postižený utrpěl závažná poranění hlavy a hrudníku a jeho život byl v přímém ohrožení. Záchranáři jej proto uvedli do umělého spánku, provedli intubaci dýchacích a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci. Po ošetření byl muž transportován do nemocnice. Šetrnou přepravu zajistil vrtulník LZS, jehož posádka muže předala do péče lékařů urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě," dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám