Hlavní obsah

Začalo trestní řízení s dvojicí, která v Českém Těšíně provozovala Amsterdam shop

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní komisař zahájil v sobotu 18. června úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy proti dvěma občanům Polska, kteří v Českém Těšíně provozovali Amsterdam shop.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"V prostorách firmy Amsterdam shop nabízeli k prodeji, prodávali a šířili látky, které vykazují přítomnost chemických sloučenin, obsahující omamné a psychotropní látky a jedy a to amfetamin a efedrin, které jsou na seznamu zakázaných látek," informoval Miroslav Kolátek, tiskový mluvčí karvinské policie.

Muži tyto látky vydávali za sběratelské předměty a prodávali je pod obchodními názvy El magico, El patron, Amsterdam, Ultrecht a Rotterdam.

Policisté zajistili v prodejně zboží v hodnotě 100 tisíc korun, které odeslali k chemické analýze, a dále zajistili finanční prostředky v různých měnách v celkové hodnotě 20 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám