Hlavní obsah

Začal výlov rybníka Nezmar v Dolním Benešově

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 2. listopadu dopoledne byl zahájen tradiční výlov rybníka Nezmar v Dolním Benešově v Moravskoslezském kraji. Rybník Nezmar je největší z rybniční soustavy na Opavsku.

Foto: Josef Zajíc

Výlov rybníka NEZMAR v Dolním Benešově

Článek

Historie města Dolní Benešov sahá do 13. století. První písemná zmínka je z roku 1213. V roce 1493 byl Benešov králem Vladislavem II.  Jagelonským povýšen na město.

Na katastru města Dolní Benešov je nejvíce rybníků v okrese Opava - Přehyně, Bezedno, Rakovec, Bobrov, Chobot. Největší z nich je Nezmar.

„Jsme zde na rybníce Nezmar, na středisku Dolní Benešov, patřící Rybářství Hodonín, s.r.o. Je to náš nejlepší rybník v rámci střediska, potažmo i v naší firmě.  Rybník má 65 hektarů, kubaturu asi jeden milion kubíků vody z řek Moravice a Opavy. Předpoklad je, že vylovíme 1000 metráků kvalitních ryb,” řekl Ing. Jiří Mižďoch, vedoucí střediska.

Rybáři vyloví nejvíce kaprů, ale také štiky, candáty, líny, amury a sumce. Kvalita masa je díky vodě velmi dobrá.

„Výlov tržní ryby bude k dispozici v prodejnách na vánočním trhu pro severní Moravu a Slezsko. Do zahraničí vyvážíme ryby ponejvíce na Slovensko. Upřednostňujeme náš trh v přímém okolí severní Moravy. Kromě rybníku Nezmar se středisko stará ještě o pět dalších rybníků o rozloze 30 hektarů ležících od Dolního Benešova po Bohuslavice. Máme plůdkové výtažníky v Raduni, rybníky v Děhylově a Martinově,” dodal Jiří Mižďoch.

Pořadatelé výlovu rybníka Nezmar zajistili, jako tradičně, možnosti postavení prodejních stánků, kde si lidé mohou i v neděli zakoupit právě vylovené ryby,  ochutnat rybí speciality, děti a zájemci z řad dospělých si mohou prohlédnout výstavu okrasných ryb. Připraveny jsou kolotoče a další zábavné atrakce.

Výlov rybníka pokračuje v neděli 3. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám