Hlavní obsah

Za vysvědčení mohly děti dostat (nejen) lízátko

Novinky, Dana Lapáčková

Děti z Liberce jistě nezapomenou na pátek 27. června, kdy dopoledne před „Dunajem“ v Liberci mohli za vysvědčení dostat nejen lízátko, zasoutěžit o další dobroty, ale i vyhrát volný vstup do Šťastné země – dětského areálu v Radvánovicích u Turnova.

Foto: Dana Lapáčková
Článek

Akce pojmenovaná „Lízo za výzo“ se konala pod hlavičkou liberecké TOP 09. Děti soutěžily v pěti disciplínách – hod na plechovky, překážková dráha s pingpongovým míčkem na pálce či lžíci, malování keramiky, origami a obíhání překážek s fotbalovým míčem.

Vše se konalo za velikého zájmu velkých i malých školáků, kterých během celé akce prošlo asi 400. Největší úspěch ale měla nesoutěžní disciplína Malování na obličej, kdy z malých i velkých školáků se stávali upíři, námořníci, kočky či tygříci.

Hlavním cílem nebyla politická agitace k nadcházejícím komunálním volbám, rodiče malých školáků ale měli příležitost blíže se seznámit s kandidáty do komunálních voleb (přítomni byli Zora Machartová, František Gábor a Dana Lapáčková) a s některými body jejich volebního programu.

„Akce se mimořádně povedla a děti se bavily,“ řekla na závěr lídryně kandidátky za libereckou TOP 09 Zora Machartová. „Rodiče především zajímal problém nedostatku míst v mateřských školách a naše řešení, které nabízíme,“ dodala při dotazu, který bod z volebního programu se nejvíce probíral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám