Hlavní obsah

Za radnicí v Ostravě roste nové dětské hřiště

Novinky, Josef Zajíc

Za budovou Nové radnice města Ostravy vzniká nové hřiště. Umístěno bude přímo v areálu Radniční restaurace v Komenského sadech. Jeho plochu vymezuje budova magistrátu města Ostravy a oplocení radniční restaurace.

Foto: Zdroj: Genius Loci Ateliér

Vizualizace budoucího dětského hřiště Radniční restaurace v Ostravě.23.6.2013

Článek

Nové dětské hřiště bude přístupné veřejnosti během otevírací doby restaurace od 10 do 22 hodin. Provoz hřiště bude zajištěn provozovatelem restaurace.

"Na hřišti vzniknou nové chodníky pro pěší a herní plochy se zpevněným, gumovým povrchem. Budou provedeny terénní úpravy území před částí radniční restaurace a nové umístění ploch pro dětská hřiště pro nejmenší děti (2-5 let) a pro děti ve věku od 5 let," informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

"Úpravou a modelací terénu se současná klidová a odpočinková zóna rozšíří. Vytvoří se odpočinková plocha pro matky s dětmi a tím se zvýší atraktivita území, což přiláká větší množství návštěvníků, kteří v příjemném prostředí stráví větší množství času. Náklady na výstavu tohoto území jsou 3,5 miliónu korun," dodala Andrea Vojkovská.

Nově vzniklé upravené území bude volně přístupné veřejnosti. Součástí parku budou i nové herní prvky pro děti. Bude provedeno nezbytné kácení dřevin, včetně nově navržených sadových úprav.

Stavba má být dokončena 15. srpna. Zhotovitelem je Hochbau, spol. s r. o. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám