Hlavní obsah

Za návštěvu tří severočeských zoo vyhlídkový let

Novinky, Vratislav Konečný

Severočeské zoologické zahrady v Děčíně, Ústí nad Labem a Chomutově spustily 22. července kampaň Jeden kraj - tři zoo. Návštěvníkům nabízejí zvýhodněnou vstupenku do všech tří zoo a navíc možnost vyhrát vyhlídkový let, pokud se jim podaří navštívit všechny 3 zahrady do 31. října 2016.

Foto: zoo Děčín
Článek

Jen tisíc kusů

„Společná vstupenka se návštěvníkovi vyplatí. Je totiž o desítky korun levnější než běžné vstupné. Půjde však o omezenou nabídku. Do oběhu jich zoologické zahrady pustí jen 1000 kusů. Úkolem bude navštívit do konce měsíce října chomutovský zoopark a ústeckou i děčínskou zoo. Za každou návštěvu dostanete tematickou magnetku a také razítko na vstupenku. Až nasbíráte všechny tři a odevzdáte soutěžní ústřižek, dostanete se do slosování o ceny. Hlavní výhrou bude vyhlídkový let z letiště v Roudnici nad Labem,“ popsala  kampaň mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

Cena zvýhodněné vstupenky do 3 zoo činí 260 Kč pro dospělého a 140 Kč pro dítě. Kampaň podpořil Ústecký kraj – Brána do Čech.

Na safari mezi zvířata

Zoopark Chomutov je největší českou zoologickou zahradou. V prostorných přírodních výbězích a expozicích chová více než 160 druhů zvířat Eurasie. Jedinečný zážitek z blízkého setkání se zvířaty nabízí Eurosafari. Projížďku Safari expresem do bezprostřední blízkosti zubrů, koní Převalského, muflonů či jelenů je možné absolvovat i ve večerních hodinách.

Zoologickou zahradu v Ústí nad Labem najdete v přírodním areálu na úpatí Mariánské skály na ploše 26 hektarů. Uvidíte unikátní kolekci zvířat z celého světa ve více než 200 druzích.

Zoologická zahrada v Děčíně patří k menším zahradám, návštěvníky je hodnocena jako jedna z nejhezčích. Zaměřuje se na chov ohrožených a méně známých druhů zvířat. Uvidíte tu na 400 zvířat ve 150 druzích. Chloubou jsou medvědi grizzly, jejichž chovu se tu věnují jako jediná česká zoo, a to již od roku 1983.

Od roku 2006 patří k zoologické zahradě také oddělená expozice v centru města Děčína s názvem Expozice Rajské ostrovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám