Hlavní obsah

Za lvicí Kivu přicestoval její budoucí partner Lolek

Novinky, Jiří Smutný

V úterý 18. července doputoval z polského Gdaňska do brněnské zoologické zahrady samec lva konžského Lolek. Časem bude dělat společnost samici Kivu, kterou do Brna přivezli před týdnem a ve svém boxu se již relativně zabydlela.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Lolek se narodil v gdaňské zoo v roce 2015 jako jedno z dvojčat (jeho sourozenec se pochopitelně jmenuje Bolek). Mladý lev žil dosud ve svém rodišti společně s rodiči, tetou, bratrem a třemi sestrami. K dispozici měl rozlehlý a členitý výběh.

V Brně na tom bude zpočátku jinak. Lolek i Kivu budou žít nejprve odděleně a budou si postupně zvykat na nové prostředí a na dálku i na sebe.

„Oba lvi budou mít v ubikaci k dispozici vlastní box a seznamovat se budou přes kontaktní místo. Teprve asi po dvou týdnech se poprvé setkají na odstavném dvorku. S hlavním výběhem se začnou lvi seznamovat asi měsíc před slavnostním otevřením expozice, které zoo plánuje na 26. srpna 2017,“ uvedla tisková mluvčí brněnské zoo Gabriela Tomíčková.

Návštěvníci se zastavují u ohrady budoucího lvího výběhu již dnes v naději, že něco zajímavého uvidí. Na to si ale budou muset ještě pár týdnů počkat. Zdá se však, že pro veřejnost bude nový pár lvů konžských mezi chovanými zvířaty vítaným oživením.

Reklama

Výběr článků

Načítám