Hlavní obsah

Za krásami podzimu do Českého lesa

Novinky, Jan Kaše

Slunné a teplé počasí dalo na chvíli zapomenout na skutečnost, že se říjen překlopil do své druhé poloviny. Uplynulé dny byly skvělou příležitostí pro výlet do přírody.

Foto: Jan Kaše

Slunné počasí poskytlo krásný výhled na Český les i Šumavu

Článek

Modré nebe bez jediného mraku a teploty přes dvacet stupňů.  Podmínky jako stvořené pro turistiku i další sporty.

Ten, kdo zavítal do Českého lesa, rozhodně neprohloupil. Sluneční paprsky rozzařovaly barevné listy stromů a vyháněly opar, líně se povalující nad loukami. Voda se třpytila a s citem narušovala klid, který zde vládnul.

Příroda, pozvolna se chystající na zimu, nabídla nevšední smyslové zážitky. Byla to nejen pastva pro oči. I nepatrné rozdíly v teplotě a vlhkosti na určitých místech byly příjemným zpestřením. Suché a prohřáté paloučky se střídaly s podmáčenými porosty, občasný vánek uvedl do pohybu několik listů, které se pak volně snášely k zemi.

A pokud jste se vydali na putování za krásami tohoto pohoří až po víkendu, jistě jste ocenili, že cesty byly liduprázdné a mohli jste tak nerušeně relaxovat a naplno se oddávat úžasné atmosféře.  

Milou odměnou pak mohla být pro ty, kteří na chvíli opustili stezku, i bohatá kořist v podobě nasbíraných hub. Je jich zde stále dost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám