Hlavní obsah

Za čtvrtmilionovou škodu hrozí dosud netrestanému muži pětiletý žalář

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Touha po penězích dostala na šikmou plochu třiadvacetiletého dosud netrestaného mladíka ze Zlínska. Komisař kriminální policie mu v pondělí 24. února spočítal, že svým jednáním způsobil škodu za čtvrt milionu korun, od soudu může očekávat až pětiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Od listopadu loňského roku až do konce ledna roku letošního se mladík vloupal do pěti restaurací a čtyř prodejen, většinou ve Zlíně, ale také v Otrokovicích či Malenovicích. Kradl zejména finanční hotovost,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Celková škoda, kterou způsobil, se podle mluvčí vyšplhala na téměř čtvrt milionu korun, 60 tisíc potom tvoří ukradené peníze. Koncem prosince loňského roku také napadl na veřejnosti v obci na Zlínsku o rok staršího muže a ukopl mu zrcátko na vozidle.

„Do restaurací a prodejen se dostával různými způsoby, většinou vykopnutím či vypáčením vstupních dveří, přičemž škoda, kterou způsobil poškozením majetku, převyšuje škodu, která vznikla odcizením peněz,“ dodala mluvčí.

Mladý muž má čistý trestní rejstřík. Ke všemu, co mu kriminalisté kladou za vinu, se přiznal a vyjádřil nad svým jednáním lítost.

Komisař kriminální ho obvinil ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a výtržnictví. V případě odsouzení hrozí mladému zloději trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám