Hlavní obsah

Za bezpečnost práce získal důl Darkov ocenění Zlatý Permon

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za mimořádné výsledky v bezpečnosti práce v loňském roce získal důl Darkov na Karvinsku ocenění Zlatý Permon. Jde o sošku, která by měla horníkům přinášet štěstí při další práci.

Foto: OKD, a.s.

Ředitel závodu Vladislav Szmek (uprostřed) se soškou Permona

Článek

Na dole Darkov v současné době pracuje přes 3 tisíce lidí. Jde tak především o ocenění práce všech zaměstnanců společnosti OKD na tomto dole.

„Zároveň jde ale také o výzvu, abychom v našem úsilí o bezúrazový provoz nepolevovali a přistupovali k bezpečnosti práce v náročných geologických podmínkách, v nichž v našem revíru těžíme černé uhlí často hlouběji než kilometr pod zemí, s maximální odpovědností a pokorou,” řekl při přebírání sošky ředitel závodu Vladislav Szmek.

Cena pro Závod Důl Darkov potvrzuje příznivé dopady důrazu firmy na zvyšování bezpečnosti práce a úroveň pracovního prostředí v OKD.

„Společnost v posledních šesti letech investovala do bezpečnosti přes 800 miliónů korun, mimo jiné kompletně obměnila ochranné a technické pomůcky horníků od osobních lamp přes kožené pracovní boty až po digitální přístroje na měření nebezpečných plynů. Četnost úrazů se díky tomu snížila za posledních osm let zhruba na třetinu,” doplnil mluvčí společnosti OKD Marek Síbrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám