Hlavní obsah

Z minizoo v Zájezdu se nechce dětem, ani dospělým

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účastníci výjezdu do Zájezdu u Kladna si užijí dobře strávený čas. Nemusí mít každá zoologická gorilího samečka nebo oblíbeného tygra, stačí lemuři, surikaty, na plotě se povalující kočka domácí, velbloudi, rys, nebo kozičky, které vás s oblibou trknou ve svaly hýžďové.

Foto: Vratislav Konečný

Lemuři chvilku neposedí, a řvou.

Článek

K zoo se dá přijet od Kladna, nebo kolem zříceniny Okoře, kde můžete návštěvu jedné z nejoblíbenějších zřícenin přifařit k návštěvě zvířetince.

Zájezd je vesnicí malou, ale právě zde umístěnou zvířenou velmi přitažlivou. Nedaleko Prahy, až tak se moc o ní neví, přesto má svých příznivců dost. Soukromou zoologickou zahradu založili jako obecně prospěšnou společnost Dana Fraňková a Jiří Marek, status zoo získali v roce 2010. Neustálé rozšiřování chovů s výměnou a odchovem zvířat udělalo z místa velmi přitažlivý tip na výlet.

Vstupné dobrovolné, jev nevídaný

Nenajde se asi nikdo, kdo by nějaký obolem do kasičky na zvířata nepřispěl. Odmění se vám bohatě, i když jich je tu relativně málo. Ale čtvernožci chlupatí i opeření se vám odvděčí svým pro dvojnožce většinou směšným chováním.

Nejvíce si samozřejmě užijete u opic, poloopic, u surikat, které jsou neustále na stráži, nebo s chameleony, měnící barvu, jak zrovna je situace příznivá. Zastoupeny jsou tu i želvy, králíci i klokan. Také narazíte na rysa karakala, jeho příbuzný ostrovid je k mání v druhé části zahrady.

Pozor na kozy

Tam najdete lamy, velbloudy, ve výběhu si můžete i lamí mládě a kozičky kamerunské pohladit. Pozor na ně, vypadají jak pekla zplozenci, jsou hravé a drzé. Běda, když máte viditelné tkanice na botách, z kapsy vám čouhá cíp kapesníku, nebo třeba růženec. Nic jim není svaté, a když z vás nic nekouká, tak vás pořádně trknou.

Je tu hezky, není to daleko, a ještě se můžete stavit na Čabárně, to kdybyste měli té havěti roztodivné málo.

Reklama

Výběr článků

Načítám