Hlavní obsah

Westernové dětské dny v parku i na Fifejdách

Novinky, Vladimír Šmehlík

Mezinárodní den dětí se nezadržitelně blíží a kulturní zařízení Gama se rozhodlo nadělit ostravským dětem i rodičům dvoudenní oslavu tohoto svátku ve stylu Divokého západu.

Foto: Petr Kiška
Článek

Děti i odvážnější rodiče si budou moci zaskotačit na elektronickém býkovi. Nespadnout z rozzuřeného býka bude stejně odvážný čin jako býka zkrotit, příležitostí na oslavách dne dětí bude nespočet.

Mnohé děti si vůbec poprvé budou moci vyzkoušet podojit krávu. Ruku na srdce, této příležitosti jistě využijí poprvé v životě i rodiče. Lukostřelba, výuka country tanců, soutěž v rychlosti tasení koltů a k tomu řada atrakcí jako jsou skákací hrady a skluzavky to je jen stručný výčet dvou odpoledních oslav Mezinárodního dne dětí.

První ocení především ti, kteří bydlí na Fifejdách a v okolí, westernová show totiž proběhne na hřišti ZŠ Generála Píky na stejnojmenné ulici 31. května od 14.00 do 18.00 hod. Díky velmi vstřícnému přístupu školy se tak podařilo domluvit oslavy přímo uprostřed lidnatého sídliště.

Druhý den, tedy 1. června, se celá akce se všemi atrakcemi a bohatým programem přesune do Dětského ráje v Komenského sadech. Westernové dětské dny bude moderovat oblíbená herečka Eva Vejmělková.

Akci pořádá CKV – kulturní zařízené Gama s podporou Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. 

Promenádní koncert pro všechny generace

Jako bonus k druhému dni konání oslav, lze přičíst to, že v Komenského sadech zároveň proběhne i avizovaný koncert populárního orchestru Dolbend. Ten se měl uskutečnit již v neděli 18. května, ale kvůli špatnému počasí byl přeložen právě na 1. června. Promenádní koncert proběhne v Komenského sadech u lávky na Kamenec od 14.00 hodin.

Koncert pořádá CKV - klub Atlantik s podporou Statutárního města Ostravy

Reklama

Výběr článků

Načítám