Hlavní obsah

Web o památných stromech Prahy přilákal již desetitisíce čtenářů

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetové stránky www.prazsketromy.cz slaví 4. rok od svého vzniku. Web, který je průvodcem po památných a významných stromech hlavního města, si našel značnou oblibu u široké veřejnosti. Kam se za pozoruhodnými stromy metropole vydat, ukazuje i právě probíhající dlouhodobá výstava.

Foto: Aleš Rudl

Na výstavě Za nejstaršími stromy metropole nabíráte mnoho tipů na netradiční procházky za pozoruhodnými velikány.

Článek

Již čtyři roky mohou Pražané a návštěvníci hlavního města najít inspiraci na netradiční procházky za pražskou přírodou. Cílem jsou památné stromy mající mnohdy zajímavou historii. 

Na webu jsou nejen všechny památné stromy Prahy v obsáhlé fotogalerii, ale jsou zde i popsány vycházky za nejstaršími stromy města. Kdo dává přednost cyklistice, tak si může vybrat z pěti doporučených cyklistických tras, během kterých může poznat více než 130 živých svědků minulosti.

I přesto, že jsou webové stránky nekomerční, lidé si k nim cestu nachází stále častěji. Ve známost web vstupuje například prostřednictvím výstav, soutěží a článků autora webu.

Výstava Za nejstaršími stromy metropole

V pondělí 14. dubna od 16:30 do 19:30 budou probíhat na výstavě ve Škodově paláci na Praze 1 komentované prohlídky. V průběhu celého odpoledne bude možné získávat v soutěži i poslední výtisky knihy Památné stromy Prahy a DVD Památné stromy Prahy. 

Výstava se nachází v zákaznickém centru Opencard a přístupná je každý všední den minimálně do konce června. 

Soutěž Objevme významné stromy

V průběhu loňského roku začala být na webu vytvářena celopražská databáze významných stromů. Návrhy na pozoruhodné dřeviny nesoucí důležitá poselství je možné posílat v rámci soutěže, která se již blíží ke konci. I po jejím skončení bude každý nový návrh vítán. Autoři, jejichž návrhy stromů se dostanou do databáze, budou rovněž oceněni. 

Dosud přišly do soutěže desítky tipů na významné stromy a aktuálně celopražská databáze obsahuje 204 stromů. Mezi nimiž jsou například lípy republiky, stromy pojmenované po význačných osobnostech nebo alej Evropské unie.   

Pojďte objevovat zajímavá místa a pojďte se dozvědět nevšední příběhy. Začít můžete na webových stránkách www.prazskestromy.cz. Pro občasný přísun nejaktuálnějších informací jsou Pražské památné stromy i na Facebooku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám